joi, 9 decembrie 2010

I segreti dell'isola misteriosa episodul29

Vestea ca isi va putea revedea mama il bucura nespus pe micutul vocezaur, iar faptul ca locul unde se afla aceasta era in drumul lor spre sanctuar simplifica foarte mult lucrurile, nefiind nevoie de un ocol. Micutul Zans este nerabdator sa isi elibereze mama din fabrica unde era tinuta prizoniera, dar nu pot actiona pripit, le trebuie un plan. Norocul lor ca il au pe Athos de partea lor, acesta lucrand inainte acolo si stiind cum pot intra si elibera pe Ochi Blu. Astfel, Athos, Capo, Zans si Tacito pleaca in misiunea salvatoare.
Momentul revederii este unul extrem de frumos si emotionant:P!! Ochi Blu se bucura sa isi revada fiul, dar pare destul de evaziva... iar evadarea este cam prea usoara. Asa ca nu este de mirare ca odata reuniti cu restul grupului sunt inconjurati de soldati. Din fericire, o parte a grupului a ramas la Slaugi si nu a fost capturata. Restul au fost insa dusi in arest. Se pare ca mama lui Zans fusese hipnotizata de marele sacerdot. Acest lucru este confirmat de comportamentul ulterior, cand aceasta impreuna cu soldatii vin sa intrebe unde sunt ceilalti care nu fusesera capturati. Insa, uitandu-se la colierul de la gatul lui Zans aceasta pare sa isi aminteasca ceva si se opune ideii de a il ucide pe acestuia, pretinzand ca exista alte cai de a-i face pe tineri sa spuna unde se afla vehicolul lor si evident, ceilalti care nu fusesera capturati. Cu indoiala in suflet, Ochi Blu nu doreste eliminarea lui Zans, dar, ordinul Marelui Sacerdot era ca acesta sa fie ucis, pentru ca atunci cand va creste sa nu il urmeze pe tatal sau. De fapt graba era justificata si de faptul ca Ochi Blu isi putea aminti de micut, de tatal acestuia, de tot, iar pentru ei ea era o unealta buna, pentru ca putea sa ii dreseze pe dinozauri.
In timp ce Principessa incearca sa conduca Slaugis (si reuseste sa se ciocneasca de un copac), in incinta fabricii se pregateste executarea lui Zans (prin acesta metoda se elimina si pericolul unei revolte si sperau sa obtina si informatii de la detinuti). Inainte de executie, Zans isi ia adio si o roaga pe Ochi Blu sa aiba grija de prietenii lui, care lupta pentru libertatea si egalitatea oamenilor si dinozaurilor. Soldatul care se ocupa de executie (eh na, nu ii stiu rangul, dar ce conteaza:P) il loveste pe micut si atunci ii cade colierul, iar Ochi Blu isi aminteste tot (colierul fusese al lui Ala Bianca, tatal micutului Zans). Cand soldatii trag, mama isi apara puiul cu pretul vietii si este grav ranita, dar in ultimul moment apare Slaugi, condus de Dottoressa, care se opreste la timp, chiar in cusca unde erau tinuti prizonierii. Burai si ceilalti revolutionari elibereaza dinozaurii. Comandantul (na ca am aflat ce e:P) primeste un pumn generos de la Capo si, cand vrea sa il atace cu o sabie, o bata de la Asso .
Din pacate, ranile provocate de soldati sunt grave si mama lui Zans nu poate fi salvata. Astfel, ramas orfan de ambii parinti, vocezaurul ia o hotarare curajoasa: de a lupta alaturi de revolutionari pentru lumea la care parintii sai au visat, pentru care au luptat si si-au dat viata. Drumurile revolutionarilor si ale tinerilor se despart pentru un timp, cei din urma continuadu-si calatoria catre sanctuar.


29. Occhi blu




Actualizare video
10.11.2013 via ft 1978
iulie 2017

0 comments :

Trimiteți un comentariu