duminică, 24 octombrie 2010

A Wind Named Amnesia

Am vazut filmul pe care urmeaza sa vi-l prezint in 2008 - toamna. Am scris atunci cateva randuri - pe 7 octombrie, dar nu am facut public articolul.
Articolul a fost scris dupa o perioada de pauza - in sensul ca desi vizionasem foarte multe productii animate nu apucasem sa mai scriu despre ele. Am adaugat acum un fragment video la finalul articolului - pe post de spoiler.
Parerea mea este ca cei mai mici ar trebui sa vada filmul cu parintii, pentru ca, desi nu este foarte dur, sunt scene de violenta si ar fi bine sa le fie explicate reactiile personajele, in contextul respectiv.
Mie filmul mi s-a parut foarte interesant, chiar ma gandeam sa il revad. Sper sa va placa si voua!

Kaze no Na wa Amunejia. Filmul a aparut in 1990, deci este relativ recent, nu? Relativ... Este un SF, ce prezinta o imagine apocaliptica a lumii dupa 1999 (daca nu ma insala memoria). Filmul este realizat dupa un roman scris de Hideyuki Kikuchi, produs de studioul Madhouse si regizat de Kazuo Yamazaki.
Pe scurt, in 1997 odata cu un vant care apare de nicaieri se sterg toate amintirile, dar si cunostintele oamenilor. Imediat dupa ce vantul le provoaca oamenilor uitarea, se instaureaza haosul. Peste doi ani, il intalnim pe eroul nostru Wataru, un tanar japonez care alaturi de misterioasa Sophia calatoreste prin orasele in ruina ale Statelor Unite, incercand sa afle cine si de ce a inventat acel vant . Filmul nu este foarte violent, dar exista si scene mai dure.
Nu vreau sa dau prea multe amanunte, asa ca am sa ma opresc aici. Anime-ul poate fi descarcat de pe torent de aici; este in format .mkv ( se vizioneaza cu zoom player pe care il puteti lua de aici ) - calitatea este foarte buna si traducerea de nota 10. Trebuie sa recunosc ca imi place foarte mult cum lucreaza cei de la Diclonius si ii admir;).
Sayonara!!
Spoiler:

incarcat de jadedXotaku

2 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

:) Ma gandesc ca trebuie sa fie interesant. Sa stergi toate amintirile oamenilor... Uau! Nu ar mai sti nici cine le sunt parintii?! :)
Multumesc pentru recomandare.
Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana instinctiv cred ca oamenii stiu "cui apartin". Si in film sunt doua personaje tata-fiica (daca nu ma inseala memoria) care, desi au fost afectati de vant, pastreaza acea legatura de sange.
Foarte departe de adevar nu este filmul... metaforic vorbind.. oamenii deja nu mai stiu / au uitat sa fie oameni. Fie ca sunt atat de dezorientati de mersul lucrurilor si "progres" [tz], fie sunt manipulati si nu mai pot sa distinga intre realitate si ceea ce se "pompeaza" in ei.

Vantul Amneziei bate.... :). Si, ca si in film, unii sunt afectati, altiisunt mai norosi, exista victime colaterale (in general cei "fragili" - batrani, copii, bolnavi... etc).

Sper sa iti placa filmul. :*
Pupici

Trimiteți un comentariu