duminică, 5 septembrie 2010

The Lion, the Witch & the Wardrobe

Republicat: Acest articol a fost publicat initial in data de 7 mai 2008, la 15:59 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari- video

Autor: rha, publicat de rha.


Probabil multi dintre voi ati urmarit "The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe" ecranizare din 2005 a cartii cu acelasi nume. Desi sunt movie addicted, recunosc, la acest film nu am ajuns, dar am inteles ca este foarte frumos.
Am insa placerea sa va povestesc ca inainte de aceasta ecranizare in 1988 a fost un serial :"The Lion, the Witch & the Wardrobe" si in 1979 un desen animat de care va voi povesti mai jos :)

The Lion, the Witch and the Wardrobe este o nuvela fantastica scrisa pentru copii de C.S. Lewis. Scrisa in 1950 este prima si cea mai cunoscuta carte din The chronicles of Narnia.

The Lion, the Witch and the Wardrobe a fost adusa pe micile ecrane pentru prima data intr-o adaptare animata in 1979. Produsa de Bill Melendez si Steve Melendez, ecranizarea animata a cartii a avut 2 nominalizari si a castigat un premiu Emmy in 1979.
Desenul are ca durata 95 de minute si spune povestea a 4 copii: Peter, Susan, Edmund si Lucy care sunt evacuati in timpul celui de-al doilea razboi mondial si trimiti sa locuiasca la tara. Aici ajung sa locuiasca intr-o casa enorma al carei proprietar este un batran profesor. Intai Lucy, apoi Edmund, urmati si de ceilalti doi frati trec printr-un sifonier vechi in Narnia, o lume magica cu animale care vorbesc si creaturi mitice. Narnia este sub vraja maleficei "White Witch" care tine intregul taram pe timp de iarna dar fara Craciun. Copiii vor fi nevoiti sa infrunte diverse creturi rele, sa fie tradati si pacaliti dar isi vor face si buni prieteni de asemenea. In final, cu ajutorul lui Aslan (leul) o vor infrange pe reaua vrajitoare iar primavara si libertatea vor reveni in tinutul Narnia.

Torrent


0 comments :

Trimiteți un comentariu