miercuri, 29 septembrie 2010

Hainuta de .. Toamna


Buna!! A venit toamna si am gasit provocarea lansata de Scrapper in Romania tocmai buna pentru proiectul nostru 100% handmade;)).
Asa ca iata ce ai iesit:
- o hainuta in culorile toamnei si o sapcuta
- bonus: un catelus fericit!!

Spatele hainutei si sapca privita de sus.


Partea pentru burtica si sapcuta dintr-o parte.
Sapcuta.

 Fericitul posesor pozeaza pentru voi -1-
Fericitul posesor pozeaza pentru voi -2-


Gata... la culcare, sper ca v-a placut!!

Hainuta de ... Toamna- croseta nr 4 (sau G, sau 4 -4.5mm)
- 200 grame acril (grosimea firului pentru croseta 4 - scrie pe eticheta) - 2 culori (portocaliu ruginiu si maro)
- 5 nasturei mici albi
- 5 nasturi medii portocaliu roscat inchis

Model-modelul initial este unul destul de simplu. Il puteti gasi aici (tutorialul de pe youtube este excelent pentru cei care sunt incepatori, sau nu au mai lucrat de multa vreme si vor sa isi reaminteasca pasii de baza - dimensiunile sunt pentru xs, s, m si l si le gasiti pe parcurs ce urmariti filmuletele)
-pornind de la modelul de baza am realizat o hainuta pentru marimea m
-in afara acelui model am realizat pieptarul, sistemul de prindere al acestuia prin nasturi de cordonul de la brau si partea din fata (usor dantelata) a hainutei.
-pentru ca al nostru fericit posesor al hainutei in cauza este un baietel maricel am mai crosetat o bordura de jur imprejur.
-la sapcuta nu am avut insa model asa ca l-am nascocit pe parcurs.

8 comments :

Amy spunea... [Raspunde]

Ce hainita frumoasa are Do :X

copilarim spunea... [Raspunde]

si partea buna e ca ii place:))!!!

DulceaMeaCasa spunea... [Raspunde]

Dodo-Fotomodel, e chiar frumos. Hainuta e lucrat acu migala multa, se vede.

copilarim spunea... [Raspunde]

Vai... imi amintesc ca tot lucram de ceva timp si era deja simetric portocaliul de o parte si cealalta a dungii maro... si cand il probez imi dau seama ca abia sunt la jumatate:). Dar era grozav de amuzant cand il chemam la proba, deja stia ca e ceva pentru el si se prezenta cu interes:).

CARMEN spunea... [Raspunde]

haha ce haios e Dodo cu hainutele lui 😍😍😍 Si sapca are, mai mai ce mamica grijulie!
Leo nu poarta asa ceva, luu nu ii place nici macar hamul lesa! Eu il iau la plimbare doar cu zgarda si lesa, dar cand mergem cu masina sau cand facem excursii in munti, atunci trebuue sa poarte hamul.
Excelent compleu, felicitari Rux draga.
pupici si imbratisari 🤗😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN spre marea mea bucurie isi adora hainutele care erau in primul rand practice...

Leo e inca si foarte mic. Nici Do nu a purtat pana la vreo 5 ani nimic. Cred ca am incercat noi intr-o iarna foarte darnica in zapada sa improvizam ceva, dar nu ne-a fost prea de folos.

Hamurile le manca la inceput.... motiv pentru care a avut perioade lungi de lesa.. pfff. Ceea ce mie nu imi convenea ca tragea si mereu imi faceam probleme ca se suguma, preferam sa ma traga pe mine (cu hamul asa era, lol, era sa pic de multe ori in nas).

Haine i-am luat de pe la 5 ani de nevoie mai mult. El avand par snur se facea ca toate cele si asa il protejam - plus ca a fost incantat cand a inceput sa poarte hainute (il puteam si tunde daca era f frig si el era incalcit, pt ca aveam "reserva").

Cand i le faceam pe astea sa vezi cum venea la proba. Era costumul facut inainte de operatie (avea nevoie de sapca pt ca a trebuit tuns foarte scurt si avea si firele si na.. in pragul iernii). Au fost foarte folositoare toate. :D

puuuupic

Diana spunea... [Raspunde]

Rux, era... terminator! <3 Un "topitor de inimi". :)
Pur si simplu nu stiu ce sa scriu! Doar zambesc vazandu-l cu sapca, in hainuta, cu limbuta scoasa si cu zambetul acela dulce-dulce!
Miki nu vrea sa stea la proba! :) Are cateva hainute, cumparate, dar am vrut sa-i fac si eu; i-am facut una de iarna, dar cat m-am chinuit sa i-o probez! Acum am in lucru o haina de ploaie... Abia o conving sa se ridice de pe canapeluta ei si imediat se tranteste la loc cand vreau sa pun haina pe ea. :)
Boni, boxerita, nu voia nimic pe ea! Tragea de haina si insista sa mearga "in cerc" tot incercand sa-si scoata haina - pe atunci nu existau hamuri pe la noi (nici hainute), deci nu stiu cum ar fi reactionat, dar ea era mai mereu libera din lesa pentru ca nu avea treaba cu oamenii sau alte vietati si asculta comenzile imediat, idiferent ce treaba avea pe unde avea. :)
Bobi, boxerul pe care l-am avut dupa mai multi ani, avea haina din piele! :) Piele artificiala, cu "mesada" - cand era cald scoteam blanita si ramanea doar sa fie protejat de ploaie (avea rinichii sensibili pentru ca, probabil, a stat prea mult pe afara in iarna grea a lui 2004 - l-am gasit, pe el, in scara blocului; sase luni i-am cautat stapanul si... a ramas la noi)

Pupici cu drag! <3

P.S. Hm. Am asa, o presimtire, ca citind despre Dodo imi voi aminti fel de fel de-ale alor nostri. :) Si cui crezi c-o sa-i povestesc?! Ţie! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ahhhhh si inca in ce mare fel. Nici mie nu imi venea sa cred ca era chiar interesat de hainuta. Nu ma asteptasem deloc sa colaboreze asa... dar parea cu adevarat incantat. Ulterior nu a mai manifestat asemenea antuziasm la celelalte sapcute, ce edrept, dar s-au dovedit a fi extrem de utile in timp (si pana si el care la inceput parea refractar la idee, abia astepta sa ii pun sapcuta - pentru ca putea sa vada mai bine :P).

Credca depinde si de rasa si de personalitate si probabi si de nevoile fiecarui catelus in parte. :)
Si de timpuri... inainte diferentele de temperaturi intre casa si afara (mai ales iarna) nu erau ca acum... Cand iesi la minus nu stiu cat cu un catel care sta la plus 20 mai toata ziua e destul de brusc si pot fi neplaceri.

Ma bucur tare mult ca imi povestesti si iti multumesc <3! Hihih :*



Trimiteți un comentariu