duminică, 22 august 2010

The Little Mermaid

Republicat: Acest articol a aparut in data de 22 iunie 2008, la 12:30 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Salutare!
Daca e duminica e... film, bineinteles. Astazi am sa va prezint prima parte dintr-o trilogie ( mai nou): The Little Mermaid.
O productie marca Disney, filmul initial din 1989 prezenta intr-o maniera proprie o adaptare "fericita" dupa povestea scrisa de Hans Christian Andersen - The Little Mermaid. Daca varianta anime despre care va voi povesti cu alta ocazie este fidela povestii lui Andersen, cei de la Disney au optat pentru un alt sfarsit, unul fericit. Mai mult, datorita succesului pe care filmul din 1989 l-a avut, ei au facut mai multe serii adaptate pentru tv (The Little Mermaid Tv Series 1992-1994) si inca doua filme (The Little Mermaid II - Return to the Sea in 2000 si The Little Mermaid III - Ariel's Beginning programat sa apara in vara acestui an) - dar despre celelalte aparitii am sa va povestesc alta data.

Cast
Ariel.................... Jodi Benson
Prince Eric............ Christopher Daniel Barnes
Flounder................Jason Marin
Sebastian...............Samuel E. Wright
Ursula.....................Pat Carroll
more...

Anul aparitiei: 1989 ( relansat in 1997)
Realizatori: Ron Clements, John Musker
Producatori: Howard Ashman, John Musker, Maureen Donley
Coloana sonora: Alan Menken (muzica) si Howard Ashman (versuri)

Site Oficial:
The Little Mermaid (Disney) -este un site foarte dragut unde puteti gasi o multime de informatii despre film, premiile pe care acesta le-a luat, muzicalul care s-a realizat pe Broadway, puteti sa va jucati, sa va uitati la poze, la diverse filmulete, sau sa va comandati dvd-ul special. :)
Premii:
Oscar pentru coloana sonora
 Va las mai jos cateva piese de pe youtube :)


Jodi Benson - Part of Your World

 

Under the Sea (credit)
Trailer:

The Little Mermaid - trailer Uploaded by enricogay
Puteti vedea filmul online via megavideo, mai jos:

Il puteti descarca de aici , coloana sonora de aici. Il puteti cumpara de pe site-ul oficial, sau de aici (via ebay) .
 Rezumat:

Nu vreau sa va spun foarte multe, pentru ca sunt sigura ca multi dintre voi ati vazut deja filmul, iar pe cei pentru care este o premiera, am sa ii rog sa fie atenti pentru ca aceasta parte a articolului contine spoiler. Pe scurt, este o poveste frumoasa de dragoste, infiripata intre un print pamantean -Eric si o printesa a marilor, o sirena( sau ondina, cum preferati), fiica cea mica a Regelui Marii-Triton, Ariel. Desi este avertizata de toata lumea de pericolele care pandesc in lumea de deasupra, mica sirena se aventureaza mereu spre acea lume, si astfel se indragosteste de frumosul print, pe care il zareste pe vaporul sau, in timp ce isi sarbatorea cea de-a 18 aniversare. Urmeaza o furtuna napraznica, vasul este scufundat, iar printul cat pe ce sa se inece. Ariel ii salveaza viata, iar el o zareste pentru o clipa. Intoarsa in lumea ei, Ariel se gandeste mereu la printul ei, si nimeni si nimic nu o poate opri sa faca acest lucru, nici Sebastian - care incearca in zadar sa ii arate minunatiile marii, nici prietenul ei Flounder. De acest lucru va profita din plin vrajitoarea Ursula, care ii ofera micii sirene "o pereche de picioare", in schimbul vocii sale minunate. Si de aici, dragii mei va las pe voi sa descoperiti aventurile pe pamant ale micii sirene... Bineinteles, puteti sa cititi mai multe despre film, ce premii a castigat si alte informatii interesante aici. Vizionare placuta!!!

0 comments :

Trimiteți un comentariu