luni, 9 august 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 46

Republicat: Acest articol a aparut in data de 09 iunie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol. Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 46 - De retour a Florence (Inapoi in Florenta)

Lidia, Cador si Cathy ajung in Florenta, pe vremuri capitala Italiei. Despre numele orasului s-a spus ca ar insemna "capitala florilor". Ei ajung pe Ponte Vecchio - cel mai vechi pod din Florenta, un pod deosebit, etajat. Peste tot pe unde merge, Lydie vede un pusti. Intai crede ca o urmareste, dar apoi afla ca si el era tot turist.
Mai mult baiatul ii povesteste ca parintii lui se separa, mama plecand la Venetia si ca el trebuia sa aleaga unde sa mearga. Lydie ii povesteste ca ea si-a pierdut parintii si tot asa, baiatul ii arata o poza cu parintii sai, pe cand erau fericiti. Eroina noastra ajunge la concluzia ca cei doi parinti se iubesc in continuare, dar trec prin perioada lasitatii. Ea se ofera sa incerce sa ii impace pe parintii baiatului si imprumuta o trasurica.
Lidia merge impreuna cu Nicola la mama acestui sa o ia la un picnic. In timp ce Lidia incearca sa o aranjeze pe mama baietelului, acesta pleaca sa il trezeasca pe tatal sau. Boris insa umbla in cosuletul cu produse cosmetice, ca deobicei gata sa faca rau cu orice pret. Astfel, desi arata ca o printesa, mama lui Nicola se trezeste cu un machiaj oribil. Ca si cand nu ar fi destul, bursucul il impinge pe baiat, care la randul sau il impinge pe tatal sau intr-o groapa. Desi totul era promitator, cei doi parinti revin in stadiul de cearta si, mai mult, bietul Nicola este acuzat ca a provocat totul. In acest timp, Boris rade, ascund intr-un tufis. Lidia incearca sa ii ia apararea baiatului si le explica celor doi ca Nicola nu isi dorea decat sa ii impiedice sa divorteze.
Intre timp lumea s-a adunat ca la circ iar cei doi parinti nu inteleg de unde a venit baiatul lor cu ideea divortului. Atunci bursucul isi face aparitia oferindu-si serviciile de avocat specialist in divort, si nefacand altceva decat sa puna si mai multe paie pe foc. Parintii intra in casa, nu inainte ca mama baiatului sa ii spuna Lidiei ca o considera vinovata pentru tot scandalul. Intrati in casa isi dau seama ca totul a pornit de la ultima lor discutie si isi fac griji pentru baietelul lor care disparuse.
Lidia il cauta peste tot pe Nicola si il gaseste in locul in care mergea cu parintii lui, stand pe marginea apei. el nu vrea sa se mai intoarca acasa si spune ca isi detesta parintii. acestia ajunsesera si ei in locul cu pricina si priveau din spatele unor tufisuri. Pustiul vrea sa plece cu Lidia pe care o iubeste mult si nu vrea sa o parasessca niciodata. Tocmai atunci apare Boris care ii cere sa plece. Parintii aud si vad totul din locul unde stateau. cand Boris vrea sa il loveasca pe baiat pentru a-l desparti de Lidia, tatal lui ii vine in ajutor si astfel bursucul este scos din scena. Parintii ii explica baietului ca nu voiau sa divorteze, ca intr-adevar au avut o perioada in care s-au certat, dar ca uneori oamenii se cearta tocmai pentru ca se iubesc prea mult. parintii ii multumesc Lidiei ca i-a facut sa inteleaga cat de important este pentru un copil ca parintii sai sa se inteleaga bine si astfel familia este reunita si fericita.
Lidia pleaca mai departe, iar Florent le daruieste seminte de salvie (sauge) - care in limbajul florilor inseamna familie unita si fericita.

Le Tour du Monde de Lydie - De retour a Florence



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

video
video via ft1978
Credit
video DragonBallZ1981

0 comments :

Trimiteți un comentariu