vineri, 6 august 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 45

Republicat: Acest articol a aparut in data de 06 iunie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 45 - La princesse en fuite ( Printesa fugara)

Aflata intr-un compartiment in trenul catre Roma, Lydie se trezeste din senin cu o doamna care intra si ii cere ajutorul. Eroina noastra accepta sa o ascunda si afla de la doamna ca era o printesa dintr-o tara mica, incercand sa scape de un spion care dorea sa o duca inapoi in tara sa. Afland ca Lidia era in cautare de servici, printesa o roaga sa ii fie bodyguard.
Ajunse la hotel, doamna ii povesteste eroinei noastre ca nu a mai fost de cand era tanara in oras, de 60 de ani. A doua zi urma sa se intalneasca la Fantana Trevi cu cineva, si ii incredinteaza Lidiei o cutie in care avea ceva la fel de important, cum era floarea cu 7 culori pentru eroina noastra. Boris -eternul spion aude ceva, dar nu tot si fiind convins ca a gasit floarea, fura a doua zi cutia de lemn si i-o da Sabrinei. Aceasta le trimite pe Lidia si Cathy departe cu ajutorul suflului magic si apoi o rapeste pe printesa, in timp ce pe Cador il leaga fedeles. In cutie nu era decat o bucata de hartie, asa ca cei doi rai s-au gandit ca au fost trasi pe sfoara.
Lidia afla de la Cador ce s-a intamplat si cand sa plece in cautarea printesei, apare "spionul" care se dovedeste a fi nepotul doamnei. Acesta isi cauta bunica, pentru a avea grija de ea, caci era grav bolnava. Bunica inventase povestea cu printesa si spionul, probabil pentru ca isi dorea foarte mult sa ajunga la Roma, la intalnirea de la Fantana. Se spune ca daca arunci un banut si iti pui o dorinta, candva te vei intoarce acolo.
Cei doi, nepotul si Lidia, pleaca in cautarea... printesei. Ei o cauta prin hoteluri dar fara prea mult noroc. Intre timp Boris si Sabrina ii cer bunicii semintele florii si suparat ca nu vrea sa i le dea, bursucul arunca pe geam cutiuta care aterizeaza la picioarele Lidiei. Aceasta il vede pe bursuc la fereastra si intra in hotel. Se costumeaza in seful garzii de corp al printesei, o elibereaza pe bunicuta si ii inchide pe bursuc si pe Sabrina in dulap. Cand se intoarce spre bunicuta, aceasta disparuse. Era aproape ora 3 asa ca impreuna cu cei doi tovarasi de drum Lidia se indrepta spre fantana, unde printesa cauta in disperare pe cineva - pe Rita, cea mai buna prietena a ei, de pe vremea cand erau la orfelinat. Intr-o zi insa, au trebuit sa se desparta, Gina -printesa- trebuind sa plece in alt oras. Atunci ele si-au facut promisiunea sa se revada, la fantana dar din pacate nu aveau nici un banut. Un baietel a scapat un banut din greseala iar fetele, desi initial voiau sa i-l dea, l-au aruncat in fantana si si-au promis ca in 10 ani sa se vada la ora 3 la fantana, si daca nu se poate din 10 in 10 ani, pana cand vor reusi sa se reintalneasca. Apoi au rupt hartia din care era facut avionul in doua, pentru a fi sigure ca se vor recunoaste peste ani. Din pacate anii au trecut si mereu a fost ceva ce a impiedicat-o pe printesa sa vina sa isi regaseasca prietena, dar din cauza bolii si gandindu-se ca ar putea fi ultima sansa, acum facuse tot posibilul pentru a ajunge la intalnire.
Tocmai cand terminase de povestit, apare nepotul care vrea sa o ia pe bunica acasa. Atunci bucatica de hartie zboara din cutie si se opreste la picioarele unei doamne cu parul alb, asezata pe marginea fantanii, aceasta scoate cu emotie o alta bucata de hartie si cele doua prietene se regasesc (trebuie sa fac o paranteza si sa recunosc ca este unul dintre cele mai emotionante momente... sper ca sunteti de acord cu mine.. :$ ). Cele doua sunt extrem de fericite ca s-au reintalnit si merg la restaurant, regasindu-l si "baiatul" care in urma cu 60 de ani pierduse un banut, banut care lor le indeplinise acum visul. Ii inapoiaza banutul si cele doua bucati din avion amintindu-i de o perioada frumoasa din viata lor - copilaria. nepotul nu intelege de ce bunica i-a ascuns acest lucru, dar Lidia ii explica faptul ca fiecare dintre noi avem cate un secret.
Inainte sa plece din Roma, Lidia a aruncat doi banuti in fantana si si-a pus doua dorinte: sa revina la Roma si sa gaseasca floarea cu sapte culori.
Florent le daruieste celor doua prietene niste seminte, care plantate se transforma in trifoi cu flori albe - care simbolizeaza promisiunea.

Le Tour du Monde de Lydie - La princesse en fuite



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

Credit video DragonBallZ1981

0 comments :

Trimiteți un comentariu