luni, 2 august 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 41

Republicat: Acest articol a aparut in data de 02 iunie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articolVia: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 41 - La bague royale ( Inelul regal)
Lidia, Cador si Cathy se afla in capitala Tunisiei -Tunis. Ei au auzit ca Floarea cu sapte culori s-ar afla in Sicilia, si cum aceasta insula nu este foarte departe de locul unde se afla, decid sa plece spre acest loc. In timp ce stateau in aeroport la un suc :) apare un tip care se recomanda ca James si ii ofera eroinei noastre un bilet gratis. Respectivul domn are insa ceva de ascuns, evitand un alt domn cu "fata" de detectiv, inspector sau politist... lol. Tot dragutul domn James ii incarca lui Boris nota de plata cu ceea ce consumase Lydie.
Impreuna cu domnul James care isi ascunde fata dupa niste ochelari de soare, dandu-se drept orb Lydie, Cador si Cathy, urmati indeaproape de Sabrina si Boris se imbarca pentru Cairo, pentru o mica "escala" in Egipt. Detectivul din Tunisia transmite celor de la Cairo semnalmentele persoanei cautate, precizand trei lucruri: ochelari de soare, umbrela, insotit de o tanara. Ei ghiciti pe cine o sa opreasca la aeroport politia? .... :D pe nimeni altii decat bursucul vorbitor si Sabrina. Astfel, cei trei prieteni si domnul James isi continua calatoria nestingheriti catre Valea Regilor. Cand Lydie vrea sa afle motivul, domnul James ii arata o poza cu un inel pe care regina Egiptului il purtase si ii spune ca este reporter si vrea sa scrie un articol.
Cador nu prea are incredere in acest domn James, dar pana la urma raman alaturi de acesta si urmeaza sa innopteze langa ruinele unui templu enorm. Falsul reporter le ascunde insa de a intra in posesia inelului
Intre timp Sabrina si Boris ii ajung din urma si se gandesc cum sa o faca pe eroina noastra sa isi continuie cautarile. Bursucul vine ca o idee nastrusnica. Il cheama pe James, iar Sabrina se constumeaza in egipteanca - o urmasa a reginei Cleopatra. Aceasta ii cere sa se indeparteze de Lidia care ar fi fost sub influenta unui blestem si i-ar fi adus ghinion, iar el ii promite ca asa va face, doar sa il lase sa ia el Jeep-ul. Zis si facut, numai ca acesta nu ia doar masina, ci si pe Lidia, Cador si Cathy - spre disperarea bursucului si a Sabrinei.
A doua zi ajung la un sit arheologic, unde James se prezinta ca... arheolog. El ii spune arheologului de acolo ca zeii l-au trimis dupa inel si ca Lidia este o descendenta a reginei. Intre timp, Lidia ajunge in camera in care era tinut sarcofagul, si vazand un buchet de flori se costumeaza cu ajutorul cheii in regina. Tocmai atunci intra arheologul si domnul James. Arheologul este uimit de asemanarea cu regina si se decide sa le arate inelul, James fiind incantat. El intra in cort si reuseste sa schimbe inelul cu un fals, exact in momentul cand arheologul era anuntat ca cineva vrea sa fure bijuteria. Cador il vede insa pe excroc si o anunta pe Lidia. Ea il intreaba pe James daca este adevarat si acesta ii spune ca este detectiv si trebuie sa aiba grija de inel, de aceea l-a inlocuit pentru a il proteja si, mai mult, ii da Lidiei inelul.
Boris si Sabrina pun alt plan la cale, si bursucul fura falsul. Atunci Lidia ii linisteste pe arheologi, dandu-le adevaratul inel si asigurandu-i ca James l-a inlocuit intocmai pentru a nu fi furat. Dar, fiind imortalizat de ziaristi, James este arestat de comisarul care era pe urmele sale. Astfel el ii spune Lidiei ca are o noua misiune si aceasta pleaca spre Sicilia. Florent ii da un saculet cu semnite - care dau nastere unor frumoase petunii - care linistesc inima, sufletul si fac sa dispara lucrurile rele.

Le Tour du Monde de Lydie - La bague royale


Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video
 
Credit video DragonBallZ1981

0 comments :

Trimiteți un comentariu