vineri, 30 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 40

Republicat: Acest articol a aparut in data de 30 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 40 - Fantasia Marocaine (Fantezia marocana)

Dupa ce au plecat in ultimul moment din Anglia, Lydie, Cador, Cathy, Darif si porumbelul lui Caro ajung la Casablanca. De aici ei trebuie sa mearga spre Muntele Atlas, la poalele caruia se afla satul lui Darif. Pentru a ajunge acolo trebuie sa mearga mai mult timp prin desert si au mare noroc cu niste localnici care ii gasesc la timp, lesinati si deshidratati din cauza caldurii.
Ei se refac cu ajutorul localnicilor si Darif povesteste gazdelor despre familia sa si cum a ramas fara parinti. Cand spune prenumele parintilor - Rodrigo si Fatima - gazda pare surprinsa. Acesta era de fapt satul baiatului. Dupa ce elibereaza porumbelul pentru a ii duce vestea buna lui Caro, Lydie, Darif si fetita care i-a gasit in desert(Aisha) aud impuscaturi. Se tem pentru viata porumbelului, dar se dovedeste ca de fapt cei care trageau cu pusca se antrenau pentru Fantezia marocana. Aisha ii roaga sa fie invitati de onoare la acest spectacol unde toata lumea participa, se distreaza si exista si curse de cai.
Lidia vrea sa isi continue calatoria, dar tocmai atunci Darif este chemat de batranii satului care il anunta ca e mai bine sa plece, pentru ca nu mai are famile si acolo toata lumea este saraca. Baiatul refuza si pana la urma datorita Lidiei si mai ales a Aishei cei din sat se hotarasc sa il ajute.
In timp ce Sabrina se rasfata in piscina hotelului din Casablanca in care este cazata, Boris se afla pe urmele eroinei noastre avand ca misiune sa se asigure ca aceasta cauta floarea si daca nu face acest lucru sa o aduca in oras.
A doua zi Darif pleaca impreuna cu tatal Aishei la piata si alaturi de ei vine si Lidia costumata adecvat cu ajutorul cheii si a unei flori de cactus. Din pacate, pe drum apare Boris care provoaca un adevarat accident cu un chiuline aruncat cu prastia. Darif este invinovatit si izgonit din sat. Nici de data asta nu il lasa Aisha singur si il invata sa calareasca pentru a participa a doua zi la fantasia si a deveni astfel un adevarat Belebele.
Lidia se hotaraste sa plece, dar isi da seama ca bursucul nu ii mai urmareste si se intoarce la timp pentru a-i dejuga planul malefic de a strica serbarea si a-l rani pe Darif. In final eroina noastra isi coninua calatoria, luandu-si ramas bun de la Darif si Aisha. Celor doi indragostiti Florent le daruieste un saculet cu seminte. Cu toata ariditatea zonei, din semintele plantate rasar flori de patlagina care in limbajul florilor inseamna devotamentul.


Le Tour du Monde de Lydie - Fantasia Marocaine

Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

Credit video DragonBallZ1981

0 comments :

Trimiteți un comentariu