miercuri, 28 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 38

Republicat: Acest articol a aparut in data de 28 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 38 - Un chiot abandonné ( Un catel abandonat)

Pentru mine acest episod incepe foarte trist... :( . Actiunea se petrece in Canterbury. Calatorind intr-o caruta, fara ca proprietarul acesteia sa stie, cei trei prieteni ajung in drum cand, in apropierea furtunii carutasul da bice calului pentru a ajunge mai repede cu fanul acasa. In timp ce ei isi cauta adapost, proprietarul carutei ajunge acasa, unde isi cheama fiic in ajutor pentru a aduce oile la adapost.
Aceasta o ia cu ea pe Marie o catelusa care avea 6 pui si care o ajuta sa stranga oile. Cand sa plece spre casa, Marie alearga sa salveze un miel, dar este lovita de un fulger. Din pacate ea nu supravietuieste, puii sai ramanand singurei.
Unul dintre catelusi se pierde, si este gasit si ingrijit de Lidia, Cador si Cathy. Intre timp, fermierul si familia sa il cauta pe micut.
Lidia ii gaseste micutului un camin, o doamna foarte draguta dorind sa aiba grija de el. Ceilalti catelusi sunt luati insa de doctor, ca parte a unei intelegeri cu domnul Smith -fermierul, spre marea tristete a fiicei fermierului. Tocmai atunci ajunge si eroina noastra, intelegand ca micutul pe care il gasise mai deveme era unul dintre catelusii ramasi fara mamica. Ea ii spune lui Maggie ca l-a dat cuiva, nestiind al cui era de fapt.
Ajung astfel la doamna careia Lidia i-a dat catelul si afla ca micutul ii era de mare ajutor fiicei acesteia, bolnavioara de mult timp. Desi initial Maggie vrea sa isi ia catelusul inapoi, se hotaraste sa il lase alaturi de micuta Jeanne, stiind cat de tare ar suferi daca l-ar fi luat. Lidia considera ca e vina ei, pentru ca ar i trebuit sa caute intai proprietarul catelusului, chiar daca a crezut ca este abandonat.
Maggie ii spune Lidiei ca in fiecare an catelusa ei castiga un concurs canin, si ca isi dorise ca anul acesta sa castige pentru a putea sa isi rascumpere catelusii. Lydie se hotaraste sa il inscrie pe Cador. Afland de planul lor, Sabrina si bursucul transformat in catel participa la concurs cu scopul vadit de a bata bete in roate. Din pacate la parada, nici Cador si nici Boris nu obtin note mari. Dupa catva incercari: sa numere oi, adunari, impartiri.. bursucul se da de gol si este eliminat, iar Lidia castiga concursul. Si Cador se da de gol, iar pentru a reusi sa castige totusi premiul si sa rascumpere catelusii, Lydie pretinde ca este ventriloc si se transforma cu ajutorul cheii magice. Astfel, Maggie reuseste sa isi rascumpere un catelus, pe care urmeaza sa il antreneze pentru a deveni un castigator ca si mama lui.
Cei trei prieteni isi continua drmul, iar Maggie primeste un pliculet cu seminte de la Florent. Florile care rasar sunt clopotei care simbolizeaza recunostinta.


Le tour du monde de Lydie - Un chiot abandonné

Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

 video DragonBallZ1981

0 comments :

Trimiteți un comentariu