marți, 27 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 37

Republicat: Acest articol a aparut in data de 27 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 37 - L'inventeur du lac ( Inventatorul de la lac )
Lydie, Cador si Cathy isi continua calatoria in Marea Britanie, in regiunea lacurilor. Fiind surprinsi de o ploaie cu tunete si fulgere cei trei cauta cauta adapost si il gasesc intr-un conac care pare bantuit de fantome. Dupa ce se sperie de niste lilieci, cei trei lesina la vederea unui schelet. Se trezesc pe o canapea miscatoare inventie a doctorului -inventator Farsien. De fapt intreaga casa era plina de inventiile acestuia, iar scheletul de la intrare era pus pentru a-i tine deoparte pe hotii de inventii. Cei trei fac cunostinta si cu asistentul inventatorului.

Scopul inventatorului era sa comunice cu animalele si cu plantele. El vrea sa ii examineze pe Cathy si Cador pentru a vedea cum este posibil sa vorbeasca. Desi la inceput atat acestia cat si Lidia neaga faptul ca ar putea vorbi, se dau de gol cand merg sa vada ce face inventatorul. Auzind o discutie despre floarea cu sapte culori ei accepta sa fie examinati, cu conditia sa le fie aratata floarea. Doctorul le povesteste celor doi despre cazul delfinilor si al unui cimpanzeu care puteau comunica si ar vrea sa le cunoasca secretul, pentru ca nu puteau doar vorbi, ci erau dotati si cu inteligenta. Astfel se hotarasc sa fie Cador primul care va merge in laborator. Doctorul ii spune unde se afla floarea, iar dupa felul in care i-a stralucit ochiul asistentului pun pariu cu nu are o constiinta tocmai curata :v .
Intre timp isi fac aparitia si Boris si Sabrina. Amandoi sunt speriati de schelet, iar daca Sabrina lesina, cu bursucul altfel sta situatia, ajungand printr-un pasaj secret exact la laboratorul unde se afla Cador, pe care asistentul il pregatea pentru investigatii. Acesta ii da lui Cador o potiune cu efect amnezic, iar bursucul asista la intreaga scena, privind prin gaura cheii. Cand observa in ce stadiu se afla catelul, doctorul se grabeste sa gaseasca un antidot, in timp ce Boris profita de ocazie pentru a-l folosi pe Cador.
Lidia si Cathy il cauta pe Cador peste tot, in timp ce acesta primise ca sarcina de la noul sau stapan- bursucul sa gaseasca si sa ii aduca acestuia floarea. Cand doctorul si asistentul se intorc cu antidotul, bursucul pretinde ca el este Cador si chiar se transforma cu ajutorul umbrelei, dar cand vine vorba de examinat o ia la fuga... si doctorul il urmeaza, momentul fiind prielnic pentru asistent, care voia Floarea.
Cador se intalneste cu Lidia si Cathy care sunt ingrijorate vazandu-i ochii asa de rosii, dar nu banuiesc ca atunci cand prietenul lor le spune ca trebuie sa gaseasca cat mai repede floarea, o vrea pentru Boris. Pe de alta parte, bursucul alearga disperat, cu doctorul dupa el - care crede ca este chiar catelul transformat- si intalnind-o pe Sabrina intra intr-o camera..... sau nu (va las sa descoperiti singuri :z )
Lidia gaseste floarea ascunsa intr-o armura, dar pana sa i-o arate lui Cador apare domnul Garner care ii ameninta cu un pistol si cere bineinteles, ce altceva decat .. floarea. Apare si doctorul care il roaga pe catel sa se transforme din nou in bursuc, Cathy dandu-si seama ca Boris era undeva prin apropiere. Doctorul il observa pe Garner care devenise asistentul lui doar ca sa ii fure floarea si sa o vanda avantajos, nicidecum pentru ca ii impartasea visul (de a crea o lume in care animalele si plantele sa traiasca in armonie). Asistentul ii inchide pe cei 4 intr-o casuta de unde puteau iesi doar printr-un canal plin de apa - comunicare cu lacul. Cand afla ca de fapt floarea era o bomba care risca sa distruga intreaga Anglie Lidia se grabeste sa il opreasca pe Garner si cu ajutorul cheii si a unei ramuri inflorite aflate langa geam se transforma. Imbracata in scafandru, eroina noastra reuseste sa il impiedice pe hot sa fuge si sa ii redea floarea profesorului. Tocmai atunci apar Boris si Sabrina care nu vor sa creada ca aceea era doar o bomba si ii cer lui Cador sa le-o aduca. Acesta asculta si fericita ca va deveni in sfarsit regina Planetei Florilor Sabrina deschide capacul.. Din fericire doctorul inlocuise explozibilul cu artificii, asa ca lumea este salvata. Datorita artificiilor care il proiecteaza alaturi de bursuc si Sabrina intr-un copac Cador isi recapata memoria.
Cei trei prieteni isi iau ramas bun de la inventator urandu-i sa isi continue cercetarile. Florent ii daruieste doctorului un cactus ale carui flori rosii infrumuseteaza laboratorul. In limbajul florilor cactusul simbolizeaza pasiunea.

Le tour du Monde de Lydie - L'inventeur du lac



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

0 comments :

Trimiteți un comentariu