vineri, 23 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 35

Republicat: Acest articol a aparut in data de 23 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 35 - Le Pendentif (Pandativul)

Ajunsi in Anglia, cei trei admira multitudinea de flori si abia asteapta sa viziteze Gradina Botanica din Londra unde exista mai mult de 25 000 de specii. In timp ce calaltoresc cu trenul, un baiat o roaga pe Lydie sa aiba grija de un pandantiv, apoi se arunca din tren, fiind urmat de doi barbati. Desi voia sa duca pandantivul in foma unui cap de leu la Scotland Yard, Lidia nu mai are cum pentru ca Boris il fura si dispare cu el.

In Londra cei trei calatori merg spre sediul politiei, faimosul Scotland Yard, dar sunt cat pe ce sa fie prinsi de cei doi urmaritori ai baiatului din tren. Acestia vor colierul, nestiind ca Lydie nu il mai are. Ii urmaresc prin oras, pana cand eroina noastra se costumeza si scapa pentru moment de ei. Cere ajutor unui agent de politie, dar cei doi reapar si o ameninta cu un pistol. Ei ii iau prizonieri pe Lidia, Cador si Cathy si ii duc la Hotelul Alice. Cei trei reusesc sa scape si sa se ascunda de urmaritori cu ajutorul unei cameriste. Aceasta ii ia la ea acasa si ii spune Lidiei sa ramana peste noapte acolo pentru a fi in siguranta. In plus, Lidia ii amintea de sora ei, pe care o pierduse din cauza bolii pe cand micuta avea 12 ani. Visul celor doua surori orfane era sa isi deschida o florarie, iar eroina noastra o incurajeaza sa nu renunte la aces vis, mai mult ii spune ca ar putea merge la bunicii ei, care oricum aveau un magazinas cu flori.
Tanara pleaca sa dea un telefon, iar Lidia profita de acest lucru pentru a le scrie bunicilor despre ea. Cum intarzia Lidia isi face probleme, dar apare Boris si astfel eroina noastra afla ca tanara era in echipa cu rapitorii ei. Este foarte trista si pleaca impreuna cu Sabrina in timp ce rapitorii il urmaresc pe bursuc costumat in Lydie. Cand intra in camera unde statuse impreuna cu eroina noastra, tanara vede pe jos scrisoarea pe care Lidia o scrisese bunicilor si pe care o rupsese cand aflase adevarul. Jessie se gandeste la ce era scris in scrisoare, in timp ce in strada se uita spre geamul ei Florent.
Incercand sa scape de urmaritori, Lidia se schimba cu ajutorul cheii in pilot de curse, dar un glont sparge o roata si masina se rastoarna. Desi scapasera cu viata din acest accident, Sabrina se plangea ca este murdara. Raufacatorii le ameninta cu pistoalele, dar tanarul din tren, impreuna cu Florent si politistii ii salveaza la timp.
Motivul pentru care acel pandantiv era asa de important era un microfilm cu numele tuturor traficantilor de draguri care se afla in el. Astfel banda este prinsa, cu ajutorul Jessicai care anuntase politia. Ea isi recapata increderea in oameni si planteaza niste flori roz (un fel de Kalanchoe ), minunate care simbolizeaza increderea.

Le tour du Monde de Lydie - Le pendentif



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video



0 comments :

Trimiteți un comentariu