joi, 22 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 34

Republicat: Acest articol a aparut in data de 22 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol  Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 34 - Les Frères Lapons (Fratii laponi)

Cei trei ajung in nordul peninsulei scandinave, in Laponia. Aici primavara si vara dureaza doar 4 luni, in restul de 8 luni solul fiind acoperit cu zapada. Niste baieti fac curse cu reni. Unul dintre acestia, Karl, este cat pe ce sa o loveasca pe Lydie. (Nu pot sa nu mentionez momentul in care Boris scutura zapada dintr-un brad in capul Sabrinei, el aparandu-se cu umbrela.. :D )

Ajunsa in localitate, Lidia il confunda pe Karl cu fratele acestuia care isi ingrijea renul si dupa ce ii spune ca nu e prudent sa mearga asa, il intreaba unde se afla Floarea cu sapte culori. Acesta pare sa nu stie insa nimic sigur, dar ii duce la batranul intelept al satului, care stia multe lucruri. Acesta le povesteste ca floarea ar fi fost adusa de un viking pentru a fi oferita femeii pe care o iubea. Pentru a o conserva fusese pusa in ghetar, dar cum florile erau acum usor de procurat, oamenii uitasera de existenta florii din ghetar. Probabil ca si acesta ar fi uitat de floare, daca nu ar fi venit Lidia sa ii reaminteasca. Oricum, inteleptul o vazuse si se minunase de cum stralucea in toate culorile curcubeului, dar ii spune eroinei noastre ca este foarte greu de ajuns in locul in care se afla floarea. Cu toate acestea ii deseneaza o harta, ramanand ca John sa o conduca pana acolo, cu sania sa(Lidia inca il confunda cu fratele lui, care era cat pe ce sa o accidenteze).
Bursucul si malefica Sabrina fac rost de harta si vor sa gaseasca o sanie trasa de ren pentru a putea ajunge sa ia floarea. Intre timp Lidia il asteapta pe John sa aduca sania, dar in locul sau apare fratele lui geaman Karl. Astfel se clarifica neintelegerea cu accidentul si Lidie pleaca impreuna cu John, in timp ce fratele acestuia geaman ii ia pe Sabrina si Boris doar din dorinta de a-l invinge pe fratele sau in cursa. Desi gemeni identici, cei doi baieti au personalitati diferite,
John fiind o persoana responsabila, in timp ce fratele sau era foarte impulsiv. El loveste renul fratelui sau si ii rupe un picior, acesta nemaiputand pentru moment sa traga sania. Cum nici Cador nu face fata, se hotarasc sa schieze. Astfel il depasesc pe Karl si pasagerii sai cei rai si ajung cu greu in varful ghetarului. Acolo gasesc intr-adevar o floare care straluceste in culorile curcubeului, dar, cand sa o ia si sa plece apar Sabrina si bursucul vorbitor, alaturi de fratele geaman al lui John. In timp ce cei doi frati isi disputa floarea, aceasta cade si cand gheata se sparge toti isi dau seama ca din cauza acesteia floarea stralucea ca un curcubeu. In timp ce Sabrina si Boris pleaca, Lidia ramane sa ii ajute pe cei doi frati care cazusera pe marginea unei prapastii, si care hotarasc sa isi masoare fortele intr-un mod fair-play, la cursa de sanii.
Desi Karl pierde el isi felicita fratele si asteapta cu entuziasm urmatoarea cursa pentru a-si lua revansa. Florent le daruieste un saculet cu seminte, pentru ca florile ce vor rasari din acestea sa le aminteasca de Lidia. Aceasta pleaca spre Anglia pentru a vedea daca gaseste floarea cu sapte culori acolo.
Odata plantate, semintele dau nastere unor frumoase flori de ridiche salbatica, acestea semnificand spiritul competitiei.

Le tour du Monde de Lydie - Les frères lapons



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video


0 comments :

Trimiteți un comentariu