miercuri, 21 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 33

Republicat: Acest articol a aparut in data de 21 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com



EPISODUL 33 - Une Amie d'Enfance (O prietena din copilarie)

Lydie se hotaraste sa ii faca o vizita prietenei sale din copilarie Sonia. Ii scrie astfel o scrisoare, dar afla Boris si este pus de Sabrina sa o impiedice. Din fericire Lidia afla la timp, iar bursucul se alege cu o ... baie.
Ajunsa intr-un orasel in nordul Norvegiei, aproape de Cercul Polar, Lidia constata cu tristete ca Sonia nu o astepta in pod. Afland unde era casa prietenei sale Lydie ajunge acolo si este intampinata de Tante Anna, mama prietenei sale
In timp ce isi astepta prietena, observa ca aceasta nici nu citise scrisoarea pe care i-o trimisese, mai mult, Sonia prefera sa plece cu niste prieteni cam dubiosi, in loc sa petreaca putin timp cu prietena ei pe care nu mai vazuse de 3 ani si care venise de asa departe. Lidia pleaca in cautarea ei, incercand sa ii ia apararea in fata lui Cathy si Cador. Dar prietena sa chiar se schimbase si citindu-le scrisoarea "prietenilor dubiosi" si razand de ea.
Lidia se intalneste cu Tante Anna care ii povesteste ca fiica sa schimbat foarte mult de cand s-au mutat. Cum tatal statea putin acasa, fiind plecat sa lucreze si mama avea servici in oras, Sonia isi facuse un anturaj prost si nu mai era copilul dragalas dinainte. Lidia promite sa isi ajute prietena si pleaca in cautarea ei. o gaseste tinand de 6, in timp ce cei trei baieti furau conserve. Scapa ascunzandu-se de politist si petrece putin timp cu Lidia care incearca sa o faca sa isi aminteasca de salutul lor special, de clipele minunate petrecute impreuna atunci cand Sonia ii fusese alaturi, dupa pierderea parintilor. Dar totul este intrerupt de Sabrina si Boris care ii luasera in masina pe cei 3 baieti si au convins-o si pe Sonia sa li se alature. Bursucul vrea sa ii bage pe copii la inchisoare, pentru ca Lidia sa isi continue drumul.
Boris o ia pe Sonia ca sa jefuiasca o banca si apoi pretinzand ca este politist vrea sa o inchida. Ajunge Lidia la timp si costumata intr-un fel de muschetar il demasca pe bursuc care ajunge dupa gratii.
Sonia isi da seama de gravitatea faptelor ei si ii promite mamei sale ca va redeveni un copil cuminte si o ajuta pe Lidia in cautarea florii. Merge cu ea si ii arata drumul spre Laponia unde se pare ca ar creste legendara floare cu sapte culori.
Pentru a-i aminti de prietena din copilarie, Florent ii daruieste Soniei seminte de piciorul cocosului - o planta cu niste flori micute si galbene, care simbolizeaza inocenta.


Le tour du Monde de Lydie - Une amie d'enfance




Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video


0 comments :

Trimiteți un comentariu