joi, 15 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 29

Republicat: Acest articol a aparut in data de 15 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 29 - Le Zeppelin (Zepelinul)

Cine nu a visat sa zboare cu un zepelin?... Cu siguranta pe lista celor care si-au dorit acest lucru se afla Lydie. Dar, curiozitatea de a afla cum este un zepelin, cat si prezenta lui "incurca-lume Boris" a bagat-o intr-o mare incurcatura.

Profitand ca Antoine- un baietel mai plinut care pazea aparatul de zbor - dormea, cei trei prieteni intra sa viziteze zepelinul. Boris ii urmeaza crezand ca eroina noastra a descoperit ceva despre floare. Antoine incearca sa ii dea afara, dar bursucul nu il lasa. Li se alatura si Maurice, fiul proprietarului si inca doi prieteni ai acestuia: un baiat si o fata. Boris porneste din greseala zepelinul si asa toata lumea porneste vrand, nevrand intr-o calatorie la inaltime, plina de peripetii.
Tatal lui Maurice vrea sa cheme intai presa, dar apoi afland ca este fiul sau in pericol pleaca sa il salveze. Cum nu putea lua decat o singura persoana la bord, Boris se costumeaza in Maurice si se salveaza, ceilalti pasageri fiind in pericol pentru ca zepelinul cade intr-o prapastie. Atunci tatal baiatului isi da seama cat de mult a gresit.
Lidia reuseste sa il porneasca, dar aparatul urca la 3000 de metri. Desi se tot certau, copiii isi dau seama cat gresesc, si cat de bine este sa ai prieteni si dupa ce reusesc sa faca o gaura in balon zepelinul incepe sa coboare. Cu ajutorul unei flori pe care o purta un porumbel (floare pe care Florent o trimisese) Lidia se schimba in pilot si astfel aterizeaza toti cu bine, in Suedia, la Stockholm.
Lidia isi continua drumul, iar cei 4 copii se impaca si planteaza semintele de la Florent. Un alun frumos creste, florile sale simbolizand impacarea.

Le tour du Monde de Lydie - Le zeppelin



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video


0 comments :

Trimiteți un comentariu