miercuri, 14 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 28

Republicat: Acest articol a aparut in data de 14 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol  Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 28 - La lettre volée (Scrisoarea furata)

Lidia si prietenii sai sunt in Elvetia si se indreapta spre un oficiu postal, pentru a lua scrisoarea de la bunici. Tocmai cand angajatul ii dadea scrisoarea, o banda de hoti intra sa jefuiasca oficiul postal. Alaturi de banii furati insa hotii iau si scrisoarea Lidiei care pleaca pe urmele lor. Hotii fura un.. tren, iar Lydie, Cador si Cathy ii urmaresc cu o drezina. Astfel ajung in apropierea unei cabane unde se refugiasera hotii pentru a imparti prada.
Din pacate Cador isi prinde labuta intr-o capcana, pe care un pusti o pregatise pentru raufacatori. Lidia afla ca nu este singura pe urmele raufacatorilor - Max voia sa ii prinda, pentru a-i pedepsi deoarece ii facusera mult rau tatalui sau. Baiatul nu intelege insa importanta pe care o scrisoare de la cei dragi o are pentru cineva, fiind probabil prea inversunat datorita nedreptatii pe care tatal tau o suferise - a fost acuzat ca i-ar fi ajutat pe hoti la o spargere, cand de fapt fusese grav ranit de aceia.
Hotii fug, dar unul dintre cai se intoarce la cabana. Max nu reuseste sa il stapaneasca, fiind un cal naravas, asa ca Lidia apeleaza la cheia magica si astfel reusesc sa plece pe urmele raufacatorilor. In drumul lor apar insa Sabrina si Boris, care il pacalesc pe Max si il duc cu elicopterul exact "in gura lupului", lasandu-l practic singur pe mainile hotilor. Totusi, Cathy care se agatase de elicopter vede unde a fost inchis baiatul, si dupa ce scapa din mainile hotilor, ajunge la Lidia si Cador si impreuna il elibereaza pe Max, cu ajutorul unei diversiuni.
Preschimbata in "Robin Hood" eroina noastra reuseste sa ii dezarmeze pe cei trei raufacatori dar, sacul cu bani cade in prapastie.. si scrisoarea Lidiei este ca si pierduta. Max intelege acum insa importanta unei scrisori si desi nu reuseste sa o recupereze pe a Lidiei este hotarat sa le scrie alor lui, care probabil erau ingrijorati de absenta indelungata a baiatului.
Totul se termina insa cu bine, datorita lui Florent care gaseste scrisoarea. Astfel Lidia primeste vesti de la dragutii ei bunici, iar Max primeste un plic si hartie, dar si niste bulbi de plante de la Florent. Odata cultivati, din acestia cresc frumosi Irisi albastrii, care simbolizeaza o veste buna.

Le tour du Monde de Lydie - La lettre volée



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video


Credit video DragonBallZ1981

0 comments :

Trimiteți un comentariu