luni, 12 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 26

Republicat: Acest articol a aparut in data de 12 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol  Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 26 - Lydie paie ses dettes (Lydie isi plateste datoriile)

Va mai amintiti de prietenii pe care si i-a facut Lydie in episodul trecut? Ei bine, ea a hotarat ca va ramane alaturi de acestia pentru a-si plati.. datoriile. Se simte raspunzatoare pentru avarierea vasului pe care Pierre il "imprumutase" de la un localnic.

Cum "incapatanatul" trupei de aruncatori de cutite nu da semne ca ar regreta ce a facut si mai mult, vrea sa plece fara a achita camera la hotel, mizand pe faptul ca nu se vor mai intoarce acolo, ceilalti trei membrii ai trupei si Lydie pleaca in cautarea unor slujbe.
Intamplarea face ca Lydie sa se intalneasca langa un lac cu tanarul care ii plimbase cu barca pe Boris si Sabrina. Acesta afla de dorinta Lydiei de a-si gasi de lucru si ii promite ca va vorbi cu tatal sau pentru a-i angaja in cadrul unei serbari.
Sabrina se foloseste de suflul magic si ii trimite departe pe Cathy, Cador si Lydie. Cum acestia se agatasera de un pomisor, Lydia foloseste cheia magica si cu ajutorul formulei : fleur fleur fleur se costumeaza in parasutist. Desi calculase bine traiectoria Lydie si prietenii sai aterizeaza in niste pomi. Fiind in pericol, deoarece efectul cheii nu dura foarte mult, acestia striga dupa ajutor.
Intre timp, Florent il intalneste pe Pierre si ii cere un serviciu. Acesta apare la timp sa ii salveze pe Lidia , Cador si Cathy, exact inainte ca efectul magic sa dispara. Lydia ii da vestea buna, ca sunt angajati, dar acesta ii spune ca a fost platit sa o salveze, iar Lydie este dezamagita si trista, crezand ca Pierre o salvase din prietenie.
Ajunsi la petrecere, Liliane, matusa si unchiul lui Pierre se simt foarte bine, doar acesta este ca deobicei prost dispus. Aflam totusi care este motivul pentru care nu isi face prieteni - ei nu stateau mai mult de o saptamana intr-un loc, si astfel despartirea de respectivul loc era mai usoara, neavand prieteni.
Robert o roaga pe Lidia sa vina cu el si i-o prezinta pe sora sa - Anna. Aceasta avea un handicap motor si statea intr-un scaun cu rotile. Anna refuza sa vina la petrecere, pentru ca ii era rusine. Nici ea nu isi doreste prieteni. Iesind la plimbare in padure se intalneste cu Pierre, care se antrena aruncand cutite. Desi la inceput acesta se supara ca a fost intrerupt. pana la urma cei doi se imprietenesc si Pierre o plimba pe Anna prin padure. Cand vrea sa ii aduca o floare, Pierre cade in nisipuri miscatoare si Anna incearca sa il salveze, dar ajunge la randul ei prizoniera a nisipurilor. Norocul celor este ca strigatele le sunt auzite de Cador si astfel sunt salvati de Lydie, costumata in padurar.
Trupa de aruncatori de cutite alaturi de Lydie executa niste numere impresionante si toata lumea este fericita, Anna fiind si ea alaturi de familie la serbare.
La final, Lidia pleaca mai departe in cautarea florii. Pierre si-a facut pentru prima data prieteni, la fel ca si Anna. Toti isi doresc sa se revada, candva. Florent ii daruieste lui Pierre seminte pe care sa le planteze. Azaleele - caci acestea erau florile pe care tanaraul le primise- semnifica in limbajul florilor bucuria invierii si fericirea revederii.

Le tour du Monde de Lydie - Lydie paie ses dettes




Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video



Credit video DragonBallZ1981

0 comments :

Trimiteți un comentariu