vineri, 9 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 25

Republicat: Acest articol a aparut in data de 09 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol. Via: DragonBallZ1981. Update  9 mai 2011 credit video si functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 25 - Les Lanceurs de Couteaux (Aruncatorii de cutite)


Cei trei prieteni se afla in Elvetia, pe malul unui lac, admirand barcile. Un baiat se ofera sa ii plimbe, dar Cathy si Cador nu o lasa sa se urce. Si astfel barca este ocupata de Sabrina si Boris. Lidiei ii pare rau, dar nu pentru mult timp, un alt tanar propunandu-i sa o plimbe cu barca. Astfel il cunoaste pe Pierre, care pana la urma se dovedeste a nu fi foarte priceput in a manevra barcile - noroc cu Cheia Magica.
Pentru un timp aceasta ii oferi Lidiei puterea de a controla barca. Desi vazand barca in care se aflau Robert, Sabrina si Boris, Pierre ii spune Lidiei sa ii urmeze in larg, aceasta se hotaraste sa se intoarca in port. Din pacate isi pierde puterile pe ultima suta de metri si barca este avariata. Isprava lor nu ramane neobservata, un batranel recunoscand vasul.
Pentru ca pare ranit, Lidia il insoteste pe Pierre spre casa. Ajunge in schimb la un hotel unde o intalneste pe Liliane -verisoara acestuia si afla ca de fapt, baietul face parte dintr-o familie de aruncatori de cutite. Bineinteles ca baietul da vina pe Lidia si aceasta se ofera sa- i ajute rudele baiatului la spectacolul pe care il aveau de onorat.
Ajunsa la spectacol Lydie se trezeste folosita ca tinta, in jurul ei fiind aruncate cutite. Bineinteles ca Boris si Sabrina nu puteau lipsi din peisaj. Pusi pe rele ei cer ca batranul sa arunce cutitele legat la ochi. Eroinei noastre i se face frica spre bucuria celor doi malefici. Nu renunta insa, costumandu-se cu ajutorul mingii si facand impreuna cu Cathy si Cador un numar de jonglerii. Robert ii aplauda, i se alatura si ceilalti spectatori si astfel totul se termina cu bine. Seara la hotel Pierre in loc sa ii multumeasca Lidiei pentru ajutor are mereu ceva de comentat. Batranul care vazuse accidentul vine la ei, impreuna cu proprietarul vasului si astfel toti banii castigati se duc pe reparatii. Toata vina este din nou aruncata de Pierre asupra Lidiei. Matusa sa ii spune atunci ca el nu e niciodata responsabil de nimic, dar cand apare vreo problema el e cauza. Lidia se ofera sa gaseasca ceva de lucru si reuseste, dar totul este compromis din nou de tnar, care se purtase urat cu proprietarul hotelului, undeva in Germania. Astfel raman iar fara lucru.
Pierre se da de gol ca nu avea nimic la mana, iar Lidie simtindu-se tradata fuge... Pe marginea lacului se hotaraste ca nu va renunta si ii va ajuta pe aruncatorii de cutite. Simbolizand lipsa de sinceritate o multime de digitalis( degetel, degetar) rasarira.

Le tour du Monde de Lydie - Les lanceurs de couteaux



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video


0 comments :

Trimiteți un comentariu