miercuri, 7 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 23

Republicat: Acest articol a aparut in data de 07 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articolVia: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com

EPISODUL 23 - Le Tournoi (Turnirul)

Lydie, Cador si Cathy isi continua calatoria prin campia Germaniei. Ei viziteaza orasele care au pastrat spiritului evului mediu. Se opresc sa admire un castel superb si gradina plina cu flori a acestuia, cand aud strigatul unei fete. Atfel o cunosc pe Margot, fiica unui conte, pe care voia sa o ia de sotie, contrar vointei sale, un ticalos pe nume Maurice. Acesta detinea actele de proprietate ale castelului, pentru ca il imprumutase pe tatal fetei, care nu mai putuse sa inapoieze banii.

Pentru a o ajuta, Lidiei ii vine ideea organizarii unui turnir. Se inspira din tabloul de nunta al parintilor lui Margot. Maurice asculta pe la usa si accepta ideea turnirului, punand evident ceva la cale.

Boris afla de turnir si cum se indragostise de Margot vrea sa participe. El gaseste un siretlic si scapa de Sabrina, care, plecand in graba uita sa isi mai scoata bigudiurile din par.
Oamenii lui Maurice ii santajeaza pe cei care vor sa participe la concurs, amintindu-le ca actele lor de proprietate sunt la ei. Astfel, a doua zi.. nu mai vine nimeni sa participe, concurentii fiind doar Maurice si omul de increde al tatalui lui Margot. Desi acesta lupta bine este invins pana la urma de Maurice, care este la randul sau invins de Boris, evident printr-un siretlic. Acesta din urma restituie actele de proprietate contelui.. si abia asteapta stabilirea logodnei. Vazand disperarea fiicei lui, contele ii spune ca nu trebuie sa judece pe cineva dupa aparente. Totusi inainte sa stabileasca data nuntii apare un cavaler in armura argintie ( Lidia costumata cu ajutorul cheii) care vine sa lupte pentru fericirea fetei. In final il demascheaza pe bietul Boris, care inca o data are de pierdut de pe urma.. cozii!!.
In final Lydie, Cador si Cathy isi continua drumul, iar Florent ii daruieste lui Margot un saculet cu seminte. Plantate si ingrijite de aceasta semintele se transforma in flori, in frumoase garofite chinezesti care in limbajul florilor te indeamna sa fii curajos.



Le tour du Monde de Lydie - Le tournoi





Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

0 comments :

Trimiteți un comentariu