marți, 8 iunie 2010

The Legend of Prince Valiant

Republicat: Acest articol a aparut in data de 08 aprilie 2008, la 07:41 p.m in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.

Modificari- actualizare video.
Autor: rha, publicat de rha.

Yeloowwww!

Cand eram eu putin mai mica am vazut un desen care ma fascina. Cred ca cel mai tare mi-a placut la inceput melodia… parca te facea sa ramai fixat in fata televizorului si sa traiesti pe propria piele tot ce urma sa se petreaca in desen. Este vorba despre :


The Legend of Prince Valiant (Principe Vaillant)

Marca: Hearst Entertainment
Format: 65 episoade (in 2 serii) x 22 minute
Anul productiei: 1991

The Legend of Prince Valiant” este o serie animata americana inspirata de benzile desenate Prince Valiant create de Hal Foster. Actiunea se petrece in vremea lui King Arthur, cand un print exilat intra intr-o calatorie plina de aventuri in dorinta de a deveni unul din cavalerii Mesei Rotunde. Incepe aceasta calatorie dupa ce a avut un vis despre Camelot. Seria televizata "The Legend of Prince Valiant" a fost transmisa initial pe The Family Channel intre 1991 si 1994.

Ca si benzile desenate originale, seria televizata incepe cu cucerirea regatului Thule de catre Cynan. Regele, regina si fiul lor (Valiant) sunt osanditi la un exil pe mare impreuna cu un grup de supravietuitori. Tanarul print, suparat pentru ca a fost infrant si dornic de a se razbuna pe Cynan isi propune sa faca tot ce este mai bun in viitor. Isi afla telul cu ajutorul unei serii de vise despre un regat numit Camelot, regele Arthur, Merlin si cavalerii Mesei Rotunde. Asadar Valiant pleaca in cautarea Camelot-ului si cu dorinta de a-l servi pe regele Arthur, de a deveni un cavaler al Mesei Rotunde si a face parte parte din "the New Order".
In timpul calatoriei sale printul intalneste doi sateni care cad sub vraja visului lui si se decid sa i se alature. Primul pe care il intalneste este Arn, apoi Rowanne, fata unui fierar. Acestia trei devin prieteni foarte repede si reusesc sa gaseasca regatul Camelot. Odata ajunsi acolo trebuie sa se antreneze, sa se lupte impotriva diversilor inaminici pana cand ajung cavaleri.

Personajele principale :

Prince Valiant ( Robby Benson, Flavio Arras) – Printul de Thule. Un tanar curajos, nobil, bland. Este loial regatului Camelot. Poarta "Singing Sword", sabia sora a lui Excalibur si il are pe Caliburn, un frumos cal negru. Se indragosteste prima data de printesa Aleta.
Arn (Michael Horton, Luca Semeraro) – Considera ca nu este demn de a deveni cavaler din cauza statutului sau social. Are un cal maro pe nume Crux. Ramas orfan in urma unui raid al vikingilor ii considera pe Valiant si pe Rowanne ca fiind familia sa. O iubeste pe Rowanne, dar dragostea lui este neimpartasita.
Rowanne (Noelle North, Patrizia Salmoirachi) - Este determinata sa devina prima femeie cavaler a Mesei Rotunde. Temperamentala si incapatanata (fiind si un arcas foarte priceput) este in acelasi timp o fire romantica. Il iubeste pe Valiant pentru o perioada foarte mare pana cand incepe sa fie curtata de Michael of Northland.
Merlin (AlanOppenheimer, Antonio Paiola) – Misteriosul sfatuitor al regelui. Este foarte intelept si este considerat ca fiind vrajitor, dar de fapt el are foarte multe cunostinte despre alchimie si alte stiinte. A calatorit in jurul lumii in tinerete si l-a crescut si protejat pe Arthur inca de cand era copil.
King Arthur (Efrem Zimbalist Jr., Maurizio Scattorin) – Regele Camelotului si fondatorul “Noului Ordin”. Este o legenda vie pentru poporul sau de cand a eliberat Excalibur din piatra in care era intepenita. Considera ca cel mai bine este sa conduca regatul mentinand pacea, adevarul si onoarea. Insurat cu Guinevere, il are drept cel mai bun prieten al sau pe Merlin. Il considera pe Valiant ca fiind un personaj principal in viitorul regatului Camelot.

S-au facut si doua filme inspirate din "Prince Valiant". Primul in 1954, film ce il avea in rolul principal pe Robert Wagner. Cea de-a doua ecranizare este mai recenta, 1997, iar in rolul lui Valiant il regasim pe Stephen Moyer.

Aici puteti gasi lista cu numele fiecarui episod si un scurt rezumat al lor.






Mai spun doar ca asteptam fiecare episod gandindu-ma ca Valiant o sa isi dea seama ca de fapt o iubeste pe Rowanne... Eh, abia astept sa fac rost de el si sa il revad :)
Bye bye

0 comments :

Trimiteți un comentariu