sâmbătă, 5 iunie 2010

Le Tour du Monde de Lydie

Republicat: Acest articol a aparut in data de 05 aprilie 2008, la ora 21:40 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.Modificari- nu exista.
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Primul desen de gen pe care l-am vazut (eu), difuzat pe Tvr2, in grila de dupa masa -in romana Lidia in jurul lumii. Este povestea unei fetite -Lydie- care este aleasa de regina lumii florilor sa gaseasca floarea cu 7 culori, simbol al regalitatii. Ea este insotita in calatoria ei de Cathy si Kador (o pisica si un catel vorbitori), doua personaje foooarte dragalase si amuzante. Pe parcursul celor 50 de episoade cei trei au parte de multe peripetii, Lydie transformandu-se in diverse personaje cu ajutorul unei chei magice in forma de floare. Alaturi de ei, mai calatoresc: Florent, un tanar fotograf, care la finalul fiecarui episod lasa cate un sac cu seminte celor pe care Lydie i-a cunoscut (si ajutat eventual) -astfel aflam si ce semnificatie au anumite flori; Sabrina si Boris - o tanara care isi doreste tronul lumii florilor si acolitul sau(cred ca era bursuc). Dupa multe cautari, Lydie se intoarce acasa, la bunica si bunicul de care ii era dor, si gaseste floarea cu 7 culori in gradina lor.
Acum partea de documentare :).
Hana no Ko Lunlun (acesta fiind titlul original) este o productie Toei Animation, by Hiroshi Shidara. Serialul animat este o adaptare dupa o serie manga semnata Shiro Jinbo, intitulata Hana no Ko Lunlun (花の子ルンルン , Hana no Ko Runrun) - The Flower Child Lunlun, serie care avea ca subiect legende legate de flori si a carei eroina era o "magic girl".
Numar de episoade: 50 (told ya :P!) -a cate 30 minute fiecare. Puteti gasi lista cu episoade aici.
A rulat intre 9 februarie 1979 si 8 februarie 1980.
In 15 martie 1980 a aparut si un film animat de 15 minute Hana no Ko Lun Lun - Konnichiwa Sakura no Sono (movie) aka El Mundo Encantado de Angel / The Flower Child LunLun: Hello Cherry Garden. ( Nu stiu daca la noi a fost difuzat, pentru ca imi amintesc sigur ca ultimul episod a fost 50. Voi ce stiti?)
Alte date: site oficial (japoneza), alt site oficial (franceza).
Ce mi s-a parut interesant este ca avea multe titluri alternative pentru aceeasi tara.. probabil depindea de cine a preluat desenul, a facut voci etc.Iata cateva exemple:
Angel (English)
Lunlun the Flower Child (English)
Angel das Blumenmädchen (German)
Angel la niña de las flores (Spanish)
El misterio de la flor magica (Spanish)
Lulu, la chica de las flores (Spanish)
Le Tour du monde de Lydie (French)
Lulu , le mystère de la fleur magique (French)
Lydie et la fleur aux 7 couleurs (French)
Lidia in jurul lumii (Romana)
Lu Lu i Cudowny Kwiat (Polish)
Lulù l'angelo tra i fiori (Italian)
الزهرة الجميلة سوسن (Arabic)
花の子ルンルン (Japanese)
....
Coloana sonora -franceza:
Claude Lombard - Lydie et la fleur aux 7 couleurs -versuri aici.
Generic franceza:
Le tour du monde de Lydie Uploaded by lucile18
Nota: Urmeaza pe parcurs si alte posturi referitoare la acest desen, care vor veni ca si completare la acesta scurta prezentare :)... asa ca sa va raspund de pe acum: nu, nu este tot, e doar inceputul :D, fiti pe faza!

0 comments :

Trimiteți un comentariu