joi, 17 iunie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 9

Republicat: Acest articol a aparut in data de 17 aprilie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol.Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 9 - Coucher de Soleil à Majorque (Apus de soare in Mallorca)

Ajunsa in Mallorca, Lydie se opreste sa admire un vas de lut pe care ar dori sa il faca cadou bunicii ei. Cand Cador ii reaminteste scopul calatoriei, ea il repede, un comportament cam ciudat pentru Lidia pe care o cunoastem. Dupa aceea intra la o vrajitoare/ghicitoare care ii indica Insula Mallorca ca fiind locul unde se gaseste floarea.
Eroina noastra nu banuieste ca totul este o inscenare, batrana fiind chiar Sabrina deghizata. Tot aceasta, impreuna cu bursucul Boris, aranjeza cu niste marinari sa o duca pe Lydie pe insula. Pentru a se asigura ca aceasta va gasi floarea si le-o va aduce, Sabrina si Boris ii rapesc pe Cador si Cathy.
Ajunsa pe insula Lidia intreaba locuitorii daca stiu unde creste floarea cu sapte culori, dar nimeni nu stie. Apar cei doi marinari care se ofera sa o ajute, motivand ca astfel Sabrina ii va plati foarte bine. Gandindu-se la Cathy si Cador, Lidia accepta si astfel ajung la castel, din turnul caruia se puteau vedea bine locurile unde cresc flori. Cand cobora din turn, eroina noastra ii aude pe marinari care voiau sa o vanda pentru a face rost de bani. Se hotaraste sa fuga, dar o da de gol magarusul celor doi. Reuseste pana la urma sa scape de cei doi, deghizandu-se cu ajutorul cheii magice. Tocmai cand se intreba ce va face pentru a-i salva pe prietenii ei, Lidia aude cum cineva canta la pian. Apropiindu-se de o casuta cu multe flori, vede pe fereastra un batranel care se odihnea intr-un scaun de lemn si o tanara care canta la pian.
Vazandu-i pe cei doi, Lidiei i se face si mai dor de casa si de bunici si plange. Atunci apare Florent, care ii da un sfat bun: sa fie puternica si sa treaca astfel peste greutati. Ii lasa si un trandafir galben, despre care bunicul ei ii spusese ca in limbajul florilor inseamna dorinta de a vedea pe cineva zambind. Lydie pleaca din nou in cautarea florii si afla ca ar putea sa o gaseasca intr-o manastire. Din pacate nu o pot vedea decat maicutele de la manastire.
In timp ce Lidia se gandea cum ar putea sa ii ajute pe cei doi prieteni ai sai, apar Sabrina si Boris, care vor floarea. Lidia le spune ca a gasit-o, dar este in manastire si, desi nu vrea e nevoita sa intre cu Boris, costumati in maicute, pentru a o lua. Odata ajunsi in manastire insa, afla ca de fapt floarea era reflectia vitraliilor pe podeaua capelei.
Sabrina nu vrea sa-si respecte promisiunea si sa ii elibereze pe Cathy si Cador, dar pana la urma ii spune Lidiei ca sunt la castel, pentru ca doar alaturi de ei aceasta putea gasi floarea. La castel apare un politist care o anunta pe Lydie ca i-a prins pe cei doi care au sechestrat-o si ca mai trebuie doar sa ii recunoasca aceasta pentru a-i inchide pe viata. Auzind acest lucru, Lidia le da o sansa celor doi, spunand ca nu ii cunoaste si precis cei vinovati se caiesc pentru fapta lor. Intr-adevar, cei doi regreta ce au facut - de aceea, Florent le daruieste niste seminte. Acestea dau nastere unei flori numite Wisteria, care in limbajul florii inseamna a afla, a stabili.


Le tour du Monde de Lydie - Coucher de soleil à Majorque



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

0 comments :

Trimiteți un comentariu