miercuri, 16 iunie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 8

Republicat: Acest articol a aparut in data de 16 aprilie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol. Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com



EPISODUL 8 - Le rêve de Pedro (Visul lui Pedro)

Ajunsi in Spania, cei trei calatori poposesc in Barcelona (despre care aflam ca este al doilea oras ca marime din Spania, fiind comparat cu Marsilia - Franta). Aici intalnesc un mic marinar, pe nume Pedro.
Acesta le povesteste despre Cristofor Columb si calatoria sa spre Indii care a culminat cu descoperirea Americii in 1492. El le prezinta si vasul marelui descoperitor, iar la final le cere o taxa. Incercand sa scape de acesta si neintelegand de ce le cere bani Lydie, Cador si Cathy o iau la fuga si ajung langa un capitan de vas, in varsta si foarte bonom. Capitanul le povesteste despre micutul Pedro care si-a pierdut tatal. Visul baiatului era sa isi cumpere o barca si sa plece in cautarea unei insule pe care crestea o floare cu 7 culori (tatal sau ii povestise de aceasta insula si de floare si ii facuse si o harta cum sa ajunga acolo). De aceea, micutul incerca sa stranga bani.
Lydie se hotaraste sa il ajute si, preschimbata in ghid povesteste la randul ei oamenilor ceea ce ii spusese mai devreme Pedro. Atunci Boris si Sabrina apar si ii pun tot felul de intrebari la care eroina nu are raspuns si astfel ii strica planul. Mai mult, ei il conving pe Pedro sa ii duca la floarea cu sapte culori si ii cumpara si un vas pentru aceasta expeditie.
Lidia si cele doua animalute vorbitoare incearca sa il opreasca si se arunca in apa. Dandu-si seama ca Boris si Sabrina sunt doua persoane rele si mincinoase, Pedro scapa de acestia si se intoarce sa ii ia pe cei trei drumeti din apa. Isi continua impreuna calatoria, dar naufragiaza, barca izbindu-se de niste stanci. Se trezesc pe o insula, unde primul lucru pe care il vad este o superba floare in culorile curcubeului.
Bucuria lor este de scurta durata, pentru ca apar Capitanul, vecinii si mama lui Pedro si le spulbera entuziamul. Acea floare crestea pe toate plajele si era de fapt galbena, dar la prima vedere parea colorata ca un curcubeu. Aceasta superba floare le-a demonstrat insa ce minunat este sa traiesti.
In final Florent le daruieste localnicilor o specie de trandafiri micuti care simbolizeaza puterea vointei.


Le tour du Monde de Lydie - Le rêve de Pedro




Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

0 comments :

Trimiteți un comentariu