luni, 14 iunie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 6

Republicat: Acest articol a aparut in data de 14 aprilie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol. Via: DragonBallZ1981. Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 6- La Gardienne des Vignes (Paznica vitei de vie)

Lydie, Cador si Cathy ajung intr-o regiune vinicola. Aici cei doi nastrusnici colegi de drum ai Lidiei reusesc sa puna la pamant un camp de flori, in cautarea florii cu 7 culori. Ei sunt pedepsiti de doi localnici si legati de un tarus.
Cand ii gaseste, Lidia afla cu stupoare de nazbatia celor doi. Ea hotaraste sa isi ceara iertare pentru purtarea nepotrivita Bunicii care ingrijea cu mare drag acele flori. Cum aceasta nu ii raspunde nimic cand isi cere iertare, eroina noastra se intoarce la cei doi sateni, care ii spun povestea trista a Bunicii. Ramasa singura, fara copii, aceasta mai avea o singura bucurie - nepoata sa Cecile. Bunica era recunoscuta pentru vinul sau - mandria satului. Dorinta sa era sa ii spuna nepoatei secretul acelui vin atat de bun, dar nu a mai apucat sa faca acest lucru, pentru ca micuta sa Cecile a pierit intr-un accident. De atunci Bunica nu a mai vorbit cu nimeni.
Lydie se hotaraste sa ramana si alaturi de cei doi sateni care venisera din proprie initiativa sa o ajute pe Bunica. Pentru ca era sezonul, cu totii se apuca sa stranga strugurii. Nimeni nu sta degeaba, pana si Cathy si Cador ajuta dupa puteri.
Va gandeati ca Boris si Sabrina lipsesc cumva din peisaj? Nici vorba! Dupa ce la inceput nu nimereste drumul pe care cei trei prieteni ai nostri au plecat in cautarea florii, Boris "incaseaza" un toc de la Sabrina, si apoi mai incaseasa cateva lovituri si de la sateanul care o ajuta pe Bunica - pentru ca a fost prins la furat vin! Saracul bursuc.. macar de ar fi baut din vinul bun, dar asa? :) Draguta ca deobicei Lidia il roaga pe satean sa il crute pe Boris.. care fuge mancand pamantul.
Dar sa ne intoarcem la Lydie! Ea reuseste sa o faca pe foarte incercata Bunica sa revina la viata, sa vorbeasca, sa impartaseasca celor doi sateni care au ajutat-o si ii vor binele secretul vinului. Amintindu-i de nepoata sa, Lydie da un nou sens vietii si pentru ca Bunica sa nu o uite niciodata Florent ii daruieste seminte de mac - floare ce simbolizeaza consolare, mangaiere.

Le tour du Monde de Lydie - La gardienne des vignes


Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

0 comments :

Trimiteți un comentariu