joi, 10 iunie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 4

Republicat: Acest articol a aparut in data de 10 aprilie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol. Via: DragonBallZ1981. Update video credit youtube si functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com



EPISODUL 4 - Le concours de beauté (Concursul de frumusete)

Lydie, Cador si Cathy poposesc in calatoria lor intr-un orasel unde se organizase “La Fête de la Rose” (Sarbatoarea Trandafirului).
Ajunsi in dreptul unui parc il intalnesc pe Florent care fotografia florile si le recomanda sa viziteze expozitia de trandafiri. Astfel Lydie afla ca se organizeaza si un concurs de frumusete, castigatoarea putand sa plece in Insulele Marii Egee. Desi i se spune ca practic castigatoarea este ca si desemnata, eroina noastra se hotaraste sa participe si pleaca sa afle mai multe despre Elisabeth – principala ei rivala, recunoscuta pentru diversele ei talente (canta la flaut, juca tenis etc). Cocotata intr-un copac, Lidia asista la o discutie referitoare la concurs intre Elisabeth si alte fete, printre care si Anna, o tanara sensibila si timida. Elisabeth insista sa vina toata lumea la concurs, desi este sigura ca va castiga. Mai mult stabileste ca rochia ei sa aiba culoarea violet, in timp ce celelalte sa fie imbracate in alb.
In acest timp John, fratele Annei o da jos pe Lydie din copac cu ajutorul unei prastii. Uzi leoarca dupa ce nimerisera intr-o balta, Lidia, Cador si Cathy sunt invitati de Anna la ea acasa. Aici afla un lucru foarte important: frumusete nu inseamna numai rochite scurte, ci mai ales feminitate. Ea invata de la Anna sa danseze si cum se fac clatitele (John este foarte mandru si sigur ca sora lui face cele mai bune clatite din lume, de fapt este sigur ca sora lui este cea mai buna in tot ce face).
Nelipsitul Boris spioneaza ca deobicei si ii sugereaza Sabrinei sa participe la concurs, ca sa castige. Elisabeth, Sabrina si Lydie insotita de Anna se intalnesc in piata orasului si fiecare persoana prezenta striga numele preferatei. John vrea sa isi sustina sora, dar aceasta se refugiaza plangand acasa. Pentru a o scapa de timiditate mama sa ii povesteste ca si ea a participat la un astfel de concurs. In plus nu conteaza doar frumusetea.
La concurs, Lydie se prezinta intr-o rochie superba, creata cu la clé magique. Cand John o acuza ca triseaza, ea le spune tuturor ca este adevarat si ca este o greseala sa judeci pe cineva doar dupa aparente.. si imbracata ca un baietandru se tine de giumbuslucuri, dorind astfel sa le dea o lectie celor care nu vad mai departe de.. "ambalaj". Juriul se intreaba daca mai exista feminitate, pentru ca isi dau seama ca au uitat un lucru esential: “frumusetea interioara”. John ii serveste cu delicioasele clatite facute de sora lui. Toti sunt impresionati si astfel Anna primeste premiul pentru delicatetea, feminitatea si priceperea care o caracterizeaza.
* Din pacate lipseste o mica particica din final, dar impreuna cu Ada am elucidat misterul: Florent le daruieste un trandafir alb- simbol al bunatatii, care, cultivat de Anna - o persoana care poate iubi cu adevarat, se raspandeste in tot orasul, impodobindu-l.


Le tour du Monde de Lydie -
Le concours de beauté

Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

0 comments :

Trimiteți un comentariu