miercuri, 9 iunie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 3

Republicat: Acest articol a aparut in data de 09 aprilie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol. Via: DragonBallZ1981. update - video credit si functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 3 - La Réconciliation (Impacarea)


In cel de-al treilea episod ii regasim pe Lidia, Cador si Cathy continuandu-si calatoria in cautarea florii cu 7 culori.
Ramasi fara mijloc de transport ei reusesc sa opreasca o masina care transporta stupi. Julien, apicultorul, se ofera sa o duca pe Lidia intr-un loc cu foarte multe flori. Acest loc se intampla sa fie proprietatea Contelui Reinold – un om care iubeste foarte mult florile, dar care s-a schimbat in rau dupa moartea sotiei sale. Fiica acestuia – Celia ii seamana foarte bine mamei sale, dar este la fel ca si contele, o persoana trista, refugiindu-se in dragostea sa pentru muzica - pianul.
Ajunsi in apropierea proprietatii contelui, Julien elibereaza albinele, dandu-i astfel de stire Celiei ca s-a intors - cei doi impartaseau o frumoasa poveste de dragoste. Contele insa, nu era de acord cu o astfel de legatura asa ca il intampina pe tanar, dar si pe cei trei prieteni ai nostri care il insoteau, cu... pusca. Astfel Lidia nu a reusit sa vada gradina minunata, iar Julien a fost nevoit sa stranga albinele in stupi si sa plece in cautarea altui loc benefic pentru acestea.
Auzind de la tanarul apicultor ca in gradina contelui de afla o floare cu 7 culori, Lydie se hotari sa se intoarca la conac. In ajutorul ei vine Florent, care apare mereu la locul si momentul potrivit. Astfel Lidia se intoarce la conac. In sfarsit eroina noastra afla cum il cheama pe misteriosul fotograf si va fi invitata contelui, fiind prezentata ca asistenta lui Florent.
Dupa o discutie avuta cu Celia, in care ii povesteste ce s-a intamplat cu Julien si ii transmite un mesaj de la acesta, Lidia o roaga sa o ajute sa vada floarea cu 7 culori. A doua zi Celia ii aduce Lidiei cheia de la solar – aceasta floare era foarte importanta pentru conte, fiind rasadita chiar de sotia sa iubita. Bineinteles nelipsitul Boris care auzise convorbirea despre floare o anuntase pe Sabrina si impreuna cu aceasta ii iesira Lidiei in cale. Cu ajutorul unui vartej magic, Sabrina ii smulge cheia si ii trimite pe cei trei departe de conac. Intrata in sera impreuna cu bursucul vorbitor, aceasta isi da seama ca de fapt era vorba de o planta cu 7 flori de culori diferite. Intr-un acces de rautate, razbunatorul Boris rupe floarea.
Intre timp, Lydie, Cador si Cathy se intalnesc cu Julien care le spune despre ce fel de floare este vorba. Desi nu mai are de ce sa se intoarca la conac, Lydie se hotaraste sa ii ajute pe tinerii indragostiti sa se regaseasca. Folosind cheia magica ea se imbraca foarte elegant, si impreuna cu un Julien la fel de elegant, se prezinta la conac in postura de prietena a Celiei.
Observand floarea distrusa, contele porunceste sa fie exterminate albinele, dupa care isi goneste fiica ce sarise in apararea iubitului ei. Gradina este distrusa, toate florile mor... iar contele cade, grav bolnav. Este ingrijit de Lidia, care prin felul ei special ii da de inteles ca albinele sunt foarte importante si ca el nu a pierdut tot, asa cum i se pare. Celia si Julien se intorc si familia este astfel reunita.
Drept multumire pentru ospitalitate, Florent ii daruieste contelui un saculet cu seminte ce dau nastere unor flori albe superbe, asemenea lamaitei.





Le tour du Monde de Lydie -
La réconciliation
 


Update (14 iunie 2008) - tnx Monica pentru ajutor.
Puteti downloada episodul de aici: Episodul 3 -La réconciliation .

Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

0 comments :

Trimiteți un comentariu