miercuri, 30 iunie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 18

Republicat: Acest articol a aparut in data de 30 aprilie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com

EPISODUL 18 - Un amour inconstant (O iubire nestatornica)

Cei trei tovarasi de drum ajung langa un camp plin cu papadie. Lidia le povesteste celor doi simpatici colegi de drum ca in unele tari papadia se numeste Dintii Leului - daca reusesti sa sufli toti pufii dintr-o suflare aceia se vor impastia si vor aduce multi prieteni. Un fulg insa ii intra eroinei in nas si o face sa stranute de mai multe ori. Tocmai atunci apare Jean un baiat a carui bunica se pare ca pornise in tinerete in cautarea florii cu sapte culori.

Ajunsi la Jean acasa, cei trei ii cunosc pe parintii acestuia si pe cei doi frati mai mari: Paul - care cultiva lalele si Fabien -care cultiva trandafiri. Astfel Lydie afla despre Legenda lalelei - o legenda olandeza: o printesa, Florelle, trebuie sa aleaga intre trei pretendenti. Unul ii aduce cadou o coroana cu pietre nestemate, al doilea o sabie de aur si ultimul un cufar cu pietre pretioase. Ea ii cere Zanei Florilor sa o transforme intr-o floare - astfel ia nastere laleaua( petalele = coroana, tija = sabia, bulbul = cufarul).
Jean ii aduce Lidiei o branza pe care aceasta o confunda cu o minge. Toata lumea se pregateste de o serbare in cinstea Lidiei.
Bunica ii spune Lidiei ca ea nu a gasit Floarea dar pentru ea acea floare este familia ei: cei trei nepoti, parintii acestora si ea si bunicul - cele 7 petale. Pentru ea, floarea a insemnat: a gasi fericirea in sine si a darui-o celorlalti.
Lydie danseaza cu baietii si se gandeste daca nu o astfel de floare ar trebui sa caute si ea. Cei trei frati ii cer seara sa il aleaga pe unul dintre ei ca sa o insoteasca in calatorie. Lidia nu stie ce sa aleaga, pentru ca ea ii iubea pe toti, la fel. E oarecum salvata de Boris care vine - intruchipand un duh, seara la geamul baietilor si le spune ca a doua zi va veni o domnisoara superba pe care ar trebui sa o iubeasca. Astfel a doua zi Lidia pleaca singura mai departe, in timp ce cei trei baieti o plimba pe Sabrina prin gradina. Aceasta insa rupe florile si nu intelege cum nu le ajunge baietilor sa o admire doar pe ea. Acestia isi dau seama ca au gresit, pleaca in cautarea Lidiei, dar nu reusesc sa o mai intalneasca, ea intrand intr-un vagon al unui tren marfar, care pleaca spre o destinatie necunoscuta. Cei trei frati primesc insa de la Florent niste flori pe care le planteaza in gradina lor. Acestea erau Hortensiile care in limbajul florilor inseamna nestatornicia.


Le tour du Monde de Lydie - Un amour inconstant




Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video




0 comments :

Trimiteți un comentariu