vineri, 25 iunie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 15

Republicat: Acest articol a aparut in data de 25 aprilie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol.  Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com

EPISODUL 15 - Le Sosie (Sosia)
Reintorsi la Amsterdam, Lydie, Cador si Cathy pleaca in cautarea florii cu o bicicleta. Pe un pod Lidia se loveste din greseala de un baiat la randul lui pe bicicleta. Acesta ii cere un autograf si nu lipseste mult pana Lydie este inconjurata de multa lume. Scapa datoria lui Boris, care, aruncat in apa de Sabrina pentru a merge pe urmele Lidiei, le atrage atentia oamenilor.. carora li se pare ciudat sa vada un bursuc.. in apa.

Doi necunoscuti ii rapesc pe Lidia, Cador si Cathy si astfel cei trei ajung intr-o camera de hotel unde ii intamplina impresarul Alettei - sosia Lidiei. Acesta isi cere scuze pentru modul in care i-a tratat pe cei trei drumeti si le explica de ce a fost nevoit sa faca acest lucru. Aletta, o tanara actrita, trebuia sa aiba a doua zi premiera la Teatrul Regal. Din pacate, tanara avea rujeola.. si risca astfel sa piarda sansa vietii ei. La inceput Lidia nu vrea sa ia locul Alettei, dar impresarul ii promite ca ii va da floarea cu sapte culori daca ii ajuta.
Dupa repetita care a iesit foarte bine, Lidia o face sa rada pe Aletta, costumandu-l pe cu peruca pe care o avea pentru rol. Cele doua fete devin prietene si Cador Lidia ii promite tinerei actrite ca nu va face nimic ca sa ii pericliteze cariera. Intre timp, Sabrina si Boris sarbatoresc gasirea florii cu sapte culori.
In ziua reprezentatiei, Lydie primeste o ramura de laur galben de la Florent. Tot atunci afla ce de fapt, floarea era o bijuterie. Vrea sa renunte la rol, dar vede ramura de laur galben, si isi aminteste ca in limbajul florilor inseamna tradare. Isi da seama ca era sa isi tradeze prietena, asa ca urca pe scena.
Intre timp, furioasa, Sabrina vrea sa se razbune pe Lidia si il trimite pe Boris sa strice piesa de teatru. Acesta intra in locul unui actor si il doboara pe "print". Atunci Lidia se costumeaza in baiat si intra in scena ca fratele vitreg al printesei. Scapa de Boris si costumandu-se din nou in printesa termina piesa in aplauzele tuturor. Astfel, reputatia Alettei a fost pastrat si succesul reprezentatiei ii va permite sa joace roluri variate, nu numai de printesa ca pana acum.
Lydie isi ia la revedere de la noua ei prietena si pleaca cu trenul spre o noua destinatie. Florent ii daruieste Alettei un saculet de seminte, care, plantate se transforma in minunate Crizanteme albe, simbol al sinceritatii.



Le tour du Monde de Lydie - Le sosie




Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video


0 comments :

Trimiteți un comentariu