joi, 24 iunie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 14

Republicat: Acest articol a aparut in data de 24 aprilie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com

EPISODUL 14 -Nostalgie (Nostalgie)
Lydie, Cador si Cathy ajung in Olanda la cel mai mare depozit-piata a florilor unde se aduceau toate florile pentru a fi vandute si trimise in toata Europa.

Lidia devine nostalgica amintindu-si ca si bunicul ei comanda flori din Olanda si ca intr-un an ii daruise o garoafa alba -simbol al iubirii profunde. Ea urmareste transportul de flori pentru Franta pana la aeroport (aflat in apropiere) unde se transforma in insotitoare de bord cu dorinta de a pleca la bunici. Boris si Sabrina, care fusesera si ei la piata de flori, o impiedica sa plece. Foarte trista Lidia incearca sa sune acasa, dar conversatia este intrerupta de Boris care taie firele de la telefon. In cele din urma Lydie ia trenul, fiind urmata de Boris (de coada caruia se agatase Cathy ). Sabrina il captureaza pe Cador care ramasese in gara, iar Boris reuseste sa intre in tren, si sa o gaseasca pana la urma pe Lydie. Desi mai avea doar putin pana in Franta, aceasta cade din tren, peste Boris, care ramane intr-un sant. Lidia isi continua drumul pe langa calea ferata si este gasita de Cathy( care venise pana acolo pe jos) intr-un hambar.
Tocmai cand voia sa isi continue drumul spre casa, Sabrina si un Boris bandajat le taie calea. Ei ii spun eroinei ca viata lui Cador depinde de decizia ei de a continua sau nu sa caute floarea cu 7 culori. Lidia nu sta pe ganduri si il salveaza in ultimul moment pe bietul catelus legat fedeles si lasat intr-un ciubar care se umplea cu apa, intr-o moara. Cei trei sunt foarte fericiti ca s-au regasit, iar Lidia reuseste sa isi vada bunicii cu ajutorul cheii magice: era de-ajuns sa roteasca spre stanga petalele florii si sa se gandeasca la bunici. Lidia s-a intors in Olanda sa isi continue cautarile si si-a promis sa nu le mai scrie bunicilor scrisori care sa ii ingrijoreze. Cand se gandea ce sa le trimita cadou, langa scrisoare, apare Florent si ii da un sabot traditional.
Bunicii primesc un transport de garoafe rosii din Olanda, dar si scrisoarea si cadoul Lidiei. In sabot ei gasesc seminte de aster d'automne (o specie de tufanele) care in limbajul florilor inseamna: sa te gandesti la cineva care este departe.
Le tour du Monde de Lydie - Nostalgie



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video


0 comments :

Trimiteți un comentariu