miercuri, 23 iunie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 13

Republicat: Acest articol a aparut in data de 23 aprilie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com

EPISODUL 13 - Passagers Clandestins (Pasagerii clandestini)
Ii regasim pe prietenii nostrii intr-un camp de flori, aproape de un port spaniol. Din pacate nu reusesc sa se bucure prea mult de acele flori minunate, pentru ca apar Sabrina si Boris care deja inspectasera zona si voiau ca Lidia sa continue cautarile in alta parte. Cathy si Cador fac imprudenta sa le atraga celor doi atentia ca uratenia sufleteasca li se vede si pe chip, destul cat sa o faca pe Sabrina sa se enerveze si sa foloseasca vartejul magic pentru a-i trimite pe cei trei prieteni cat mai departe.

Lydie si prietenii ei aterizeaza intr-o barca de salvare a unui vas de marfa care tocmai ridicase ancora. Cathy si Cador nu s-au inselat in ce-o priveste pe Sabrina aceasta uratindu-se vizibil de fiecare data cand isi folosea puterile ca sa faca rau. Totusi nimic nu ii opreste pe cei doi rai care afla destinatia vaporului si hotarasc sa ia avionul pana la destinatie. La randul sau Florent vede vaporul plecand si il priveste cu tristete.
Pe vapor Lydie se deghizeaza in baiat(pentru ca era interzis prezenta fetelor pe vas). Ea foloseste o floare adusa de Cathy si Cador. Marinarii o gasesc si iata cum "baiatul" devine pasager clandestin. Ea afla de la capitan ca vasul merge in Olanda (o tara a florilor) si il roaga sa o lasa sa munceasca, pentru a putea sa isi justifice prezenta. In timp ce ajuta la bucatarie (si nu primeste cuvinte de lauda, din contra), eroina noastra trebuie sa aduca o sticla cu vin. Astfel descopera un alt pasager clandestin (Fernando). Initial lumea a crezut ca este fantoma unui marinar care pierise intr-un naufragiu.
Toata lumea se aduna la masa. Capitanul gaseste in mancare o crenguta, despre care afla ca este otravitoare (crengutele de laur rosu fusesera folosite de francezi ca sa ii otraveasca pe spanioli in razboi). Atunci Lydie este demascata fiind nevoita sa isi dea jos sapca.
In camera vorbeste cu Fernando despre care crede ca iubeste pictura si vrea sa vada operele lui Rembrandt. Nu uita nici de pictorii spanioli Velasquez, Goya, Picasso, Miro. A doua zi sunt chemati urgent pe punte de capitan care gasise in cabina sa un fel de lacramioara neagra - simbolizand nenorocirea. Insa nu au timp sa afle prea multe pentru ca vine furtuna si fiecare trebuie sa isi ocupe postul. Capitanul si cei doi pasageri caldestini coboara in cala pentru a verifica legaturile incarcaturii. Una dintre legaturi cedeaza si cutiile cad foarte aproape de capitan, care abia reuseste sa se fereasca. El observa ca franghia a fost taiata.
Fernando nu este foarte rezistent si i se face cam rau, iar Lidia observa ca avea la el un cutit. Atunci acesta recunoaste ca vrea sa il omoare pe capitan. Ea incearca sa il opresca si ajung amandoi aproape de cabina. Un val ii arunca insa in mare, de unde ii salveaza chiar capitanul.
Furtuna oprita capitanul afla de ce voia Fernando sa il omoare - era fiul lui Jose -marinarul care pierise in naufragiu. Atunci marinarii ii povestesc baietului cum Capitanul incercase din rasputeri sa il salveze, cicatricea de pe fata fiind marturia incercarilor prin care trecuse.
In final, vaporul ajunge cu bine in port, Fernando se hotaraste sa se angajeze matelot pe vasul pe care a lucrat si tatal sau, iar Lidia porneste in cautarea florii alaturi de Cador si Cathy.

Florent ii daruieste lui Fernando un pomisor, un Laur Rosu care in limbajul florilor inseamna Pericolul.


Angel La niña de las flores cap 13 de rmtvseries


Le tour du Monde de Lydie - Passagers Clandestins




Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video


0 comments :

Trimiteți un comentariu