marți, 22 iunie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 12

Republicat: Acest articol a aparut in data de 22 aprilie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articolVia: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com

EPISODUL 12 -Lydie et Isabelle (Lidia si Isabela)
Lydie
, Cador si Cathy ajung in Andaluzia. Aici o intalnesc pe Isabelle, o fata care locuia cu bunica ei, intr-un tinut arid. Cand aud ca Lidia vine din Franta atat Isabela cat si bunica ei se bucura. Tatal fetitei plecase in Franta sa munceasca si voiau sa afle cum este acolo lumea.
Lidia le povesteste ca este in cautarea florii cu sapte culori(sau floarea curcubeu). Isabelle isi aminteste ca mai demult trecuse o tiganca pe acolo si le-ar fi spus ca pe un deal va aparea intr-o toamna o floare cu sapte culori. Atunci Lidia hotaraste sa ramana acolo, pentru ca dupa spusele fetitei in acel an urma sa apara floarea.
A doua zi, eroina noastra ajutata de Cathy si Cador uda locul unde trebuia sa apara floarea. Cand Isabelle li se alatura Lidia isi imagineaza cum va fi momentul cand va ajunge pe Planeta Florilor si il va cunoaste pe printul mostenitor. Desi primesc o galeata cu apa in cap, Boris si Sabrina viseaza la randul lor cum vor ajunge prim ministru si respectiv regina.Ei abia asteapta un moment prielnic pentru a reusi sa intre primii in posesia florii. Acest moment nu intarzie caci, in urma unei discutii Isabela se supara pe Lydie si astfel cade prada uneltirilor celor doi rai. Dezamagita ca Lidia nu vrea sa o ia cu ea pe Planeta Florilor, pentru ca nu era descendenta a acestei planete, Isabelle se lasa convinsa de Boris si Sabrina si ii ajuta sa o duca pe intr-o pestera.
Ramasi singuri in pestera dupa ce Boris (costumat in bunica fetitei) reuseste sa iasa folosindu-se de o ata prin care era legat de un dispozitiv tinut de Sabrina, Lydie, Cador si Cathy se pierd unii de altii in cautarea unei iesiri. In cele din urma Isabelle afla ce fel de oameni sunt Boris si Sabrina(care se purtau acum foarte urat cu ea si cu bunica ei) si fuge sa o ajute pe Lydie sa iasa din pestera.
Florent ii da un sfat Lidiei sa urmeze niste petale care ii vor indica unde este iesirea din pestera. El ii explica de ce se comportase asa Isabelle: pentru ea eroina noastra era singura prietena pe care o avea si nu voia sa o piarda.
Cele doua fetite se regasesc si impreuna cu Cathy si Cador ies afara din pestera. Cand Isabelle ii spune ca de fapt a mintit si nu exista nici o floare curcubeu in acele locuri, Lidia se simte tradata si pleaca impreuna cu prietenii ei.
Florent ii daruieste Isabelei o planta si ii spune ca Lidia regreta ca a plecat asa si ca se va intoarce, sa creada in prietenia ei. Intr-adevar Lydie se intoarce si cele doua fetite vor ramane mereu prietene. Cu multa dragoste, Isabelle a avut grija de plantuta care a crescut si s-a raspandit si prin imprejurimi. Florile de liliac simbolizeaza in limbajul florilor prietenia eterna.




Le tour du Monde de Lydie - Lydie et Isabelle



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video


0 comments :

Trimiteți un comentariu