luni, 21 iunie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 11

Republicat: Acest articol a aparut in data de 21 aprilie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 11 - Les Arènes de Séville (Arenele din Sevilia)


Frumoasa Sevilia! Oras pasional situat in sudul Spaniei, a cunoscut varsta de aur in timpul epocii lui Magelan.
In timp ce urmareste un dans specific acelor locuri (flamenco), Lidia si micutii ei prieteni au mici discutii contradictorii. Pe de-o parte "copilul floare" vrea sa se uite la spectacol, pe de alta parte Cador si Cathy ii reamintesc ca trebuie sa caute floarea. La un moment dat Lidia il zareste pe Florent si alearga dupa el, pentru a-i multumi, deoarece el era mereu langa ea cand avea nevoie.
Sabrina isi doreste cheia magica a Lidiei si de aceea pune la cale cu Boris un plan pentru a intra in posesia acesteia. Planul lor este dezbina si cucereste. Astfel, profitand de faptul ca pe de-o parte Lydie se simte oarecum "prinsa" in aceasta cautare a florii si pe de alta parte cei doi tovarasi de drum ii reamintesc mereu motivul calatoriei, Boris se costumeaza in Florent si provoaca o diversiune, care se incheie printr-o mica cearta intre Lidia, Cador si Cathy. Astfel Lydie pleaca in cautarea lui Florent, in timp ce Cathy si Cador sunt pacaliti de Boris. Acesta ii inchide intr-o arena, lasandu-i prada furiei taurului. Mai mult, Sabrina le arunca in arena un trandafir Lancaster ( la rose Lancaster) care inseamna in limbajul florilor: lupta, duel.
Intre timp, Lidia isi da seama ca a gresit, isi aminteste bucuria bunicilor sai cand au aflat ca a fost aleasa sa caute floarea cu sapte culori, sfaturile acestora si simte lipsa prietenilor ei dragi. Cand era mai trista apare Florent care o roaga sa ii dea cheia magica, dar in acel moment cheia sclipeste si Boris este demascat. Lidia afla ce au patit prietenii ei si alearga sa ii ajute. Ajunsa la arena, ea se alatura prietenilor ei si lupta cu taurul. Cu ajutorul cheii se imbraca in toreador, iar cu ajutorul lui Florent reuseste sa scape de taurul furios..si fioros:).
Pana la urma Lydia invata ce lucru pretios e prietenia si pleaca alaturi de Cathy si Cador in cautarea florii cu sapte culori.
Florent le daruieste Sabrinei si lui Boris un saculet cu seminte, care imprastiate de vant ajung prin toata Sevilia. Florile care infrumuseteaza orasul si aduna in jurul lor o multime de oameni se numesc myosotis care in limbajul florilor simbolizeaza prietenia adevarata, eterna.



La Flor de los 7 Colores - 11 - Un torero muy... de rmtvseries
 


Le tour du Monde de Lydie - Les arènes de Séville




Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video


0 comments :

Trimiteți un comentariu